Dessers pronkt boven Promes en Malen: 'Ik kreeg al foto's doorgestuurd'

Reacties

Cyriel Dessers vestigde zaterdagavond zijn naam bovenaan de lijst van topscorers in de Eredivisie. De Belgische spits nam met twee goals de helft van de productie voor zijn rekening bij de 4-0 overwinning van Heracles Almelo op ADO Den Haag en staat nu op elf goals in het huidige Eredivisie-seizoen.

Dessers pronkt boven Promes en Malen: 'Ik kreeg al foto's doorgestuurd'
© Pro Shots

Ajacied Quincy Promes en PSV-spits Donyell Malen stonden met tien goals samen aan kop van de topscorerslijst in de Eredivisie. Tót zaterdagavond. In het thuisduel met ADO Den Haag maakte ook Dessers zijn tiende van het seizoen, waarna hij in de tweede helft zijn collega-aanvallers van Ajax en PSV achter zich liet met zijn elfde goal van deze Eredivisie-jaargang. 'Topscorer van de Eredivisie? Ja, voor één dag toch alleszins', zei Dessers voor de camera van FOX Sports over die fraaie statistiek. Promes en Malen komen immers zondag nog in actie.

'Het voelt fijn, het is een mooi compliment. Het laat zien dat we goed bezig zijn, zowel Heracles als ikzelf. Zo moeten we doorgaan. Ik vond het twee mooie goals. Ook nog eentje met links dus dat gaat goed. Ik schiet ze goed binnen, daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Het zit qua vertrouwen wel goed bij mij. Ik ben basisspeler en ik heb wat goals gemaakt de laatste weken, dan voel je je goed', aldus Dessers, die liefst zes goals maakte in de laatste drie wedstrijden. 

© Pro Shots

Heracles-coach Frank Wormuth is vanzelfsprekend blij met de productie van zijn spits, maar toch vindt de Duitser dat Dessers nog beter kan. 'Zei de trainer dat ik niet te veel na moet denken op het veld? Dat klopt wel, vooral in het strafschopgebied moet ik dat niet doen. Dat geldt natuurlijk voor alle spitsen. De laatste tijd denk ik niet veel na, want ik scoor veel. Hopelijk houd ik dat nog een paar weken vast.'

Seizoen Club Competitie Goals (Wedstrijden)
2016/17 NAC Breda Jupiler League 22 (36)
2017/18 FC Utrecht Eredivisie 9 (29)
2018/19 FC Utrecht Eredivisie 3 (11)
2019/20 Heracles Almelo Eredivisie 11 (15)

NAC Breda haalde Dessers voor aanvang van het seizoen 2016/17 naar Nederland. De Belg kwam over van Lokeren. In dat seizoen maakte de Belg meteen 22 goals in 36 wedstrijden in de (toen nog) Jupiler League. Daarmee werd hij achter Tom Boere (33 goals voor TOP Oss) en Piotr Parzyszek (25 goals voor De Graafschap derde op de topscorerslijst van het tweede Nederlandse voetbalniveau. Hij verdiende er een transfer mee naar FC Utrecht, maar daar kwam de doelpuntenmachine nooit echt goed op gang.

Afgelopen zomer ruilden Heracles Almelo en FC Utrecht van spits: Dessers naar Almelo, Adrián Dalmau naar de Domstad. Met elf goals in vijftien wedstrijden loopt de 24-jarige Belg nu zelfs voor op het schema van zijn productiefste seizoen in Breda. Een mikpunt qua aantal goals heeft hij echter niet. 'Nee, maar het gaat goed en ik hoop dat er nog wat goals bij komen. We zijn op de goede weg. Ik zag op mijn telefoon al wat foto's van de topscorerslijst staan', besloot hij met een brede lach.

Spelersprofiel

C. Dessers


Geboortedatum:
8 december 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Leuven
Nationaliteit
Nigeria
Lengte:
1,85 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Rangers FC
Nationaal team:
Nigeria

Cyriel Dessers was met twee goals de grote man bij Heracles Almelo tegen ADO Den Haag (4-0). Hij kreeg een 8 voor zijn optreden en was daarmee de beste van het veld.

Heracles Almelo Nederland

ADO Den Haag Nederland

ADO Den Haag Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.