Dessers helpt Van den Brom op valreep ontsnappen aan tik

Reacties

RC Genk heeft vrijdag aan de start van het nieuwe Pro League-seizoen een punt overgehouden. In de extra tijd werd een nederlaag bij Standard Luik voorkomen.

Dessers helpt Van den Brom op valreep ontsnappen aan tik
© Pro Shots
Standard Luik
Standard Luik
1 - 1
Genk
Genk

'Standard is een mooi affiche om mee te beginnen, ook al zullen zij misschien uit zijn op revanche voor de bekerfinale en zal de terugkeer van hun publiek hen een extra stimulans geven. Makkelijk wordt het niet.'

John van den Brom zag zijn woorden voor de seizoenouverture bewaarheid worden. Zijn Genk, had weliswaar met name in de eerste helft het betere van het spel en ook de beste kansen, maar Standard Luik deed na rust meer van zich spreken en bracht dat tot uitdrukking in de score.

In de 69ste minuut was het raak voor de Waalse gastheren. Aanvoerder Kostas Laifis kopte na een corner hard raak voor Standard. Genk, waar Mike Trésor in de basis begon en Carel Eiting als invaller debuteerde, was lange tijd niet bij machte de schade te repareren. Ook invaller Cyriel Dessers kon aanvankelijk een valse start van Van den Brom en co niet voorkomen. In de extra tijd tekende de gewezen Eredivisie-spits echter voor de assist bij de 1-1 van Theo Bongonda.

Voor Genk was het gelijkspel een opluchting na de teleurstelling van vorige week. Afgelopen zaterdag hadden de Limburgers in de strijd om de Belgische Super Cup hun meerdere moeten erkennen in kampioen Club Brugge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.