Deschamps ziet Fransen niet als favoriet, mijlpaal Giroud

Reacties

Louter positieve geluiden kwamen er vrijdagavond uit het Franse kamp. De ploeg van Didier Deschamps had zich door een ruime 5-2 zege op Zwitserland zo goed als verzekerd van een plek bij de laatste zestien op het WK, toonde zich nogmaals als een ploeg die kans maakt op de eindzege en kon eveneens een jubileumtreffer begroeten.

Deschamps ziet Fransen niet als favoriet, mijlpaal Giroud

Toch was dat alles voor Deschamps geen reden om de Fransen te zien als favoriet voor het winnen van het WK. 'Nee, zeker niet. Dit zegt nog niks. We zitten pas in de groepsfase en er zijn nog een hoop sterke landen die meedoen om de eindzege. We zijn ook nog niets eens gekwalificeerd, al hebben we wel een goede kans', waakt de middenvelder van weleer voor hoogmoed. 'We moeten ons nu gaan voorbereiden op het duel met Ecuador.'

Voor Frankrijk volstaat woensdag een punt om zeker te zijn van het bereiken van de volgende ronde. Deschamps was uiteraard wel tevreden over de ruime zege. 'Een heel mooie avond. Met 5-2 winnen, na twee duels op zes punten. Dat is fenomenaal. We waren uitermate effectief.'

Olivier Giroud heeft zojuist de honderdste WK-goal van Frankrijk gemaakt. Hij dankt daarvoor hogere machten.
Olivier Giroud heeft zojuist de honderdste WK-goal van Frankrijk gemaakt. Hij dankt daarvoor hogere machten.

Opvallend was dat de keuzes van Deschamps uitermate goed uitpakten. Hij greep terug op de elf die in de WK-voorbereiding Jamaica met 8-0 verpulverden. Karim Benzema kwam vanaf links en Olivier Giroud was spits. Op het middenveld maakte Paul Pogba plaats voor Moussa Sissoko. Giroud was met een goal en een assist belangrijk en ook Sissoko scoorde, waarmee de twee die in het eerste duel (Honduras, 3-0) niet speelden bij hun rentree het vertrouwen van Deschamps niet beschaamden.

Jubileum
Giroud maakte zelfs een heel bijzonder doelpunt. De 1-0 was het honderdste WK-doelpunt van de Fransen, waarmee de wereldkampioen van 1998 zich achter Brazilië (213), (West-)Duitsland (210), Italië (128) en Argentinië (125) meldt als vijfde land in de Club van Honderd. 'Het loopt inderdaad allemaal geweldig', aldus de spits van Arsenal, die vervolgens een ander opmerkelijk gegeven aanstipte. 'De sfeer in de ploeg is geweldig', iets dat in het verleden bij de Fransen op eindtoernooien wel eens te wensen overliet. Overigens is Frankrijk na twee duels niet alleen de productiefste ploeg van het toernooi. Die eer moet gedeeld worden met Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.