Deschamps maakt zich richting Oranje-clash geen zorgen over Mbappé

Reacties

In de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland van volgende week vrijdag maakt bondscoach Didier Deschamps zich geen zorgen over de mindere vorm waarin Kylian Mbappé verkeert.

Deschamps maakt zich richting Oranje-clash geen zorgen over Mbappé
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

De 24-jarige aanvaller van Paris Saint-Germain maakte woensdagavond een matige indruk tijdens het Champions League-duel met Newcastle United (4-1 verlies) en was ook in de wedstrijden daarvoor minder dominant dan normaal.

'Als je kijkt naar zijn optredens voor zijn club, dan was hij niet op zijn best', erkende Deschamps donderdag bij het bekendmaken van de Franse selectie. 'En dat heeft dan direct een grote impact op het team, omdat iedereen weet wat hij kan brengen.'

De keuzeheer wil de vormdip van Mbappé - die toch alweer op zeven goals in de Ligue 1 staat - niet te groot maken. 'Zijn voorbereiding verliep misschien niet normaal', refereerde Deschamps aan de transfersaga, met als een van de belangrijkste afleveringen dat Mbappé een tijdje gescheiden van de Paris Saint-Germain-selectie moest trainen omdat hij weigerde zijn contract te verlengen. 'Het is niet de eerste keer dat hij iets minder effectief is en het zal ook niet de laatste keer zijn. Ik maak me geen zorgen, ik ken hem goed.'

Mbappé was op 24 maart twee keer trefzeker tijdens de eerste ontmoeting tussen Frankrijk en Nederland (4-0) in deze EK-voorrondecyclus. De sterspeler maakte in totaal al vier goals tegen Oranje.

Na het treffen met Oranje oefent Frankrijk op 17 oktober voor eigen publiek tegen Schotland.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.