Deschamps: 'Benieuwd of Kanté dit kan volhouden'

Reacties

De Franse bondscoach Didier Deschamps is erg te spreken over het optreden van Leicester City-middenvelder N'Golo Kanté in het duel met Rusland dinsdagavond (4-2). 'Hij was van internationaal niveau', aldus de trainer.

Deschamps: 'Benieuwd of Kanté dit kan volhouden'

In 2014 speelde Kanté nog op het Franse tweede niveau met Caen, waarmee hij vervolgens promotie naar de Ligue 1 afdwong. In de zomer van 2015 legde Leicester City liefst negen miljoen euro neer voor de middenvelder, waarna hij in Engeland dit seizoen uitgroeide tot een sensatie. Niemand minder dan Sir Alex Ferguson noemde Kanté onlangs 'met afstand de beste speler van de Premier League'.

Met Kanté op het middenveld verrast Leicester City wekelijks vriend en vijand en stevent de club af op de onwaarschijnlijke titel in de Premier League. Het leverde de Fransman zijn eerste oproep voor het nationale elftal op. Waar hij in het duel met het Nederlands elftal vrijdag (2-3) na de rust zijn debuut maakte, mocht hij tegen Rusland dinsdagavond voor het eerst in de basis beginnen. Hij had slechts acht minuten nodig om op zijn 25ste verjaardag zijn eerste interlanddoelpunt te maken.

'Kanté was vanavond van internationaal niveau', zei Deschamps achteraf op de persconferentie. 'Hij deed zeer goede dingen, speelde simpel en deed moeiteloos mee met het elftal. Dat is niet makkelijk bij een eerste basisplaats. Hij is heel interessant. Ik ben nu erg benieuwd of hij dit kan volhouden. N'Golo is een moderne middenvelder. Hij mag dan niet al te lang zijn (1.69 meter, red.), maar hij verovert wel heel veel ballen. Hij is overal op het veld en heeft altijd en juiste oplossing', looft de trainer zijn nieuwe parel op het toch al zo ruimbezette Franse middenveld.

Waar Kanté zal hopen op een plekje in de EK-selectie van Frankrijk, zal hij ook weten dat de concurrentie moordend is. Met Paul Pogba en Blaise Matuidi heeft Deschamps de beschikking over twee box-to-box-middenvelders, die hun sporen bij het nationale elftal al verdiend hebben. Ook spelers als Moussa Sissoko, Yohann Cabaye en Lassana Diarra hebben ieder al meer dan dertig interlands achter hun naam staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.