Dertien debutanten Jong Oranje: Van Bommel volgt vader op

Reacties

Michael Reiziger heeft zijn eerste selectie als oefenmeester van Jong Oranje bekendgemaakt. De bondscoach riep dertien debutanten op. Ruben van Bommel is een van de nieuwe gezichten.

Dertien debutanten Jong Oranje: Van Bommel volgt vader op
© Pro Shots

Volgende week start Jong Oranje de kwalificatiecyclus voor het EK in 2025. Dat vindt plaats in Slowakije. Op 8 en 12 september vinden de eerste duels in die kwalificatiereeks plaats. De ploeg van Reiziger ontvangt eerst Moldavië, waarna het op bezoek gaat bij Noord-Macedonië.

Bekende gezichten in de selectie zijn die van Ajacieden Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Devyne Rensch. Ploeggenoot Jorrel Hato maakt zijn debuut. Ook Ryan Gravenberch, bezig aan een transfer van Bayern München naar Liverpool, is van de partij.

Van de nieuwelingen is Van Bommel een opvallende naam. Vorig seizoen speelde de vleugelaanvaller nog zonder contract namens MVV, maar afgelopen zomer verkaste de zoon van Mark van Bommel (zelf goed voor 27 interlands voor Jong Oranje) naar AZ. Daar schoot hij uit de startblokken, waardoor hij nu beloond wordt met een debuut voor Jong Oranje.

Andere nieuwelingen in de selectie zijn Tyrese Asante (ADO Den Haag), Finn van Breemen (FC Basel), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Twigt (FC Volendam), Dani van den Heuvel (Leeds United), Rav van den Berg (Middlesbrough), Youri Baas (NEC), Sontje Hansen (NEC), Isaac Babadi (PSV), Emanuel Emegha (RC Strasbourg) en Noah Ohio (Standard Luik).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.