Derde 9-0 in drie jaar tijd: Bournemouth is het nieuwe Southampton

Reacties
Derde 9-0 in drie jaar tijd: Bournemouth is het nieuwe Southampton
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

AFC Bournemouth stond zaterdagmiddag voor schut op Anfield en leed tegen Liverpool een ontluisterende 9-0 nederlaag. Bij Southampton weten ze hoe The Cherries zich nu voelen.

Liverpool
Liverpool
9 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

In de geschiedenis van de Premier League kwam het tot dusver vier keer voor dat er een 9-0 overwinning werd geboekt, de zege van zaterdagmiddag meegerekend. Bij de vorige drie edities was Southampton twee keer het slachtoffer. The Saints verloren op 25 oktober 2019 met 0-9 van Leicester City en op 2 februari 2021 met 9-0 van Manchester United. United won op 3 maart 1995 nog met 9-0 van Ipswich Town.

Die veegpartij uit de jaren negentig is alweer een tijdje geleden, dus bij 9-0 nederlagen werd er in Engeland vooral naar Southampton gewezen. Maar daar komt nu, dankzij Bournemouth, verandering in. En dus zien ze daar in het St. Mary's Stadium de lol er wel van in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.