Derby della Lanterna: Sampdoria bezorgt Genoa donkere avond

Reacties

In de altijd sfeervolle en beladen Derby delle Lanterna heeft Sampdoria het leed van rivaal Genoa nog maar wat vergroot. De gasten zegevierden met 0-2 door goals van Gastón Ramírez en Fabio Quagliarella. Daarmee zorgde Sampdoria ervoor dat de stadgenoot nog altijd op een degradatieplek staat.

Derby della Lanterna: Sampdoria bezorgt Genoa donkere avond

Voor aanvang van het duel waarin de eer van Genua op het spel staat, waren de verhoudingen duidelijk. Sampdoria strijdt als subtopper mee om de Europese plekken, terwijl Genoa onderin bungelt. Met slechts één zege in elf competitieduels, waarvan slechts één punt in de laatste drie optredens, was de druk op coach Ivan Juric al voor de clash van zaterdagavond flink toegenomen.

De Genoa-trainer moest in het Stadio Luigi Ferraris lijdzaam toezien hoe zijn ploeg halverwege de eerste helft op achterstand kwam. Ramírez hield in een sprintduel Ervin Zukanovic knap van zich af en wipte de bal net over Mattia Perin (foto onderaan). Ondanks enkele mogelijkheden kon de thuisploeg in de eerste helft het net niet vinden, waardoor er een 0-1 ruststand op het scorebord stond.

In de tweede helft probeerde Genoa het nog, maar gooide Sampdoria het duel in het slot. Quagliarella werd bediend door Duvan Zapata en schoot simpel het laatste beetje spanning uit de derby. Daardoor kunnen de Samp-fans weer met de borst vooruit door de stad. Hun geliefde club is knap zesde met 23 punten uit twaalf duels.

Hoe anders is de stemming bij Genoa. Met slechts zes punten bezet de ploeg van Juric de achttiende stek. Hellas Verona heeft evenveel punten, maar een duel minder gespeeld. Hekkensluiter Benevento is nog puntloos.

De 0-1 in de maak.
De 0-1 in de maak.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.