Deportivo en Betis op eigen veld ten onder

Espanyol heeft zich op de derde plaats genesteld dankzij de eigen zege op Real Zaragoza en verrassende nederlagen van Deportivo en Real Betis Sevilla.

Deportivo La Coruña-Racing Santander 1-4Yossi Benayoun was de gevierde man bij Racing Santander. De Israëlische aanvaller leverde met drie treffers een grote bijdrage aan de verrassende overwinning van Santander bij Deportivo La Coruña, dat veroordeeld blijft tot de middenmoot.

Espanyol-Real Zaragoza 3-1In de strijd om de derde plaats deed Espanyol goede zaken. De ploeg uit Barcelona versloeg middenmoter Real Zaragoza, dat de inhaalrace zag mislukken na de dubbele gele kaart voor Pablo Alvaro. Raul Tamudo, die ook de openingstreffer voor zijn rekening nam, profiteerde in de slotminuut van de numerieke meerderheid.

Real Betis Sevilla-Real Sociedad 2-3Real Betis Sevilla kreeg een onverwachte tik te verwerken in de jacht op Champions League-voetbal. Real Sociedad boog in de laatste 25 minuten een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Garikoitz Uranga maakte in de laatste minuut de winnende treffer voor de Basken.

Valencia-Albacete 2-0De overwinning van Valencia kreeg pas in de laatste twintig minuten gestalte. Mista en Miguel Angel Angulo profiteerden van het feit dat Albacete-verdediger Mikel Buades na ruim een half uur zijn tweede gele kaart incasseerde.

Numancia-Real Mallorca 1-2Voor Numancia is degradatie naar de Segunda División nauwelijks meer te ontlopen. De hekkensluiter verloor het duel met concurrent Real Mallorca dat zodoende weer mag hopen op lijfsbehoud. Mallorca maakte na rust in een tijdsbestek van zes minuten het verschil.

Getafe-Levante 1-0Getafe heeft afstand genomen van de rode streep. Het ging ten koste van degradatiekandidaat Levante dat geen antwoord had op de treffer van Michel.