Denen hebben aanvallers terug voor Scandinavische clash

Reacties

Michael Krohn-Dehli is fit genoeg bevonden om dinsdag weer in actie te komen namens Denemarken, dat zich ten koste van Zweden hoopt te plaatsen voor het EK.

Denen hebben aanvallers terug voor Scandinavische clash

De Denen verloren in de play-offs het uitduel met 2-1 en hopen dat verlies dinsdagavond (aftrap 20.45 uur) in Kopenhagen recht te zetten. De 32-jarige Krohn-Dehli, die in Nederland voor RKC Waalwijk, Ajax en Sparta Rotterdam speelde, miste de heenwedstrijd wegens een hielblessure. Tegenwoordig speelt hij voor Sevilla in de Primera División.

Bondscoach Morten Olsen kan ook weer beschikken over Pione Sisto, aanvaller van de Deense kampioen FC Midtjylland die afgelopen zomer nog in de belangstelling stond van Ajax. Sisto kampte met een liesblessure, opgelopen in een wedstrijd met zijn club, en kreeg op de training een terugslag.

Niet alleen Denemarken en Zweden spelen dinsdagavond om een EK-ticket, ook Slovenië en Oekraïne komen in actie. De bezoekers verdedigen in die tweekamp een voorsprong van 2-0. Uit deze twee wedstrijden komen de laatste twee landen voort van het 24-koppige deelnemersveld in Frankrijk komende zomer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.