Den Bosch en Willem II stellen beslissing om promotie uit

FC Den Bosch en Willem II hebben in het eerste duel van een tweeluik om promotie doelpuntloos gelijkgespeeld. Na de return van zondag (12.30 uur) in Tilburg wordt duidelijk welke van de twee Brabantse ploegen promoveert.

Den Bosch en Willem II stellen beslissing om promotie uit

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden waren er in de levendige derby voor beide ploegen voldoende kansen te noteren. In het eerste bedrijf voorkwam Willem II-doelman David Meul een achterstand door met hulp van de lat en wat geluk een kopbal van Jeffrey Buitenhuis uit zijn doel te houden.

Ook in de tweede helft meldden beide ploegen zich geregeld in het zestienmetergebied van de tegenstander, maar werd er opnieuw niet gescoord. Opluchting was er nog wel voor Den Bosch-goalie Kevin Begois die over een bal heen maaide door een klassiek polletje, maar zag dat de openingstreffer uitbleef.

Zondag mogen de ploegen in Tilburg op herhaling. De winnaar van dat duel mag zich volgend seizoen Eredivisionist noemen, terwijl de verliezer achterblijft in de Jupiler League. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's