Dembélé liet blessurespook dankzij Koeman achter zich

Reacties

Ousmane Dembélé heeft zijn jeugdige onbezonnenheid achter zich gelaten. Ook is de aanvaller van Barcelona verlost van zijn verlammende angst voor blessures.

Dembélé liet blessurespook dankzij Koeman achter zich
© Pro Shots

Dembélé beleefde een valse start in Camp Nou. 'Het was heel moeilijk, met name de eerste drie jaar. Met de blessures, de feestjes en de wisselvalligheid. De ene dag ging het goed, de andere dag slecht. Ik denk dat het ook hoort bij het leven van een twintigjarige, die ik was in 2017', zegt de aanvaller tegen Diario Sport. 'Ik was toen heel jong en kijk mij nu met mijn 25 jaar, meer volwassen en kalmer.'

De vrees voor fysieke ongemakken achtervolgde Dembélé ook lange tijd. 'Ik werd een beetje bang voor blessures. Ik dacht dat ik elk moment geblesseerd kon raken', vertelt de aanvaller over de angsten die hem verlamden.

Dembélé, die deze zomer ondanks alle speculaties Barcelona trouw bleef, kreeg uiteindelijk grip op het blessurespook. 'Alles veranderde met de komst van Ronald Koeman', keek hij terug. 'Ik had toen een hamstringblessure en was heel erg bang. Maar toen veranderde alles, toen kwam alles goed.'

Dembélé kwam onder Koeman uiteindelijk tot 44 duels. Maar bovendien heeft hij definitief afgerekend met het blessurespook getuige de tien maanden zonder fysieke ongemakken die hem aan de kant houden. 

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.