Deli biedt excuses aan na onbegrijpelijke handsbal

Reacties

Simon Deli gaat door het stof na zijn mild uitgedrukt ongelukkige actie tijdens het Europa League-duel van Club Brugge bij Manchester United.

Deli biedt excuses aan na onbegrijpelijke handsbal
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
5 - 0
Club Brugge
Club Brugge

De 28-jarige verdediger uit Ivoorkust werd halverwege de eerste helft door scheidsrechter Serdar Gözübüyük van het veld gestuurd na een overduidelijke handsbal. Als een keeper dook hij naar de bal om de inzet van Daniel James in het zestienmetergebied te keren. Bruno Fernandes verzilverde de strafschop: 1-0. Met tien man leed Club Brugge vervolgens schipbreuk op Old Trafford: 5-0.

Deli snapt de kritische geluiden na zijn actie. 'Ik verdien al deze woorden', laat de Ivoriaan weten op Instagram. 'Zoals altijd was het mijn intentie om het team te helpen. Helaas was er sprake van een verkeerde reflex, op de verkeerde plek en zeker op het verkeerde moment. Dit spijt mij echt.'

De Engelse pers spaarde Deli bepaald niet. 'Een van de meest idiote handsballen in de voetbalgeschiedenis', schrijft The Daily Mail bijvoorbeeld. The Daily Mirror heeft het over 'voetbalzelfmoord' en The Sun rept van een 'bizar moment.' 'Waarom deed hij dat in vredesnaam?', vraagt de tabloid zich af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.