Del Bosque wijst favorietenrol Spanje in Oranje-groep af

Spanje wordt in Groep B van het WK van volgend jaar gezien als de grote favoriet. Bondscoach Vicente del Bosque van de wereldkampioen tempert echter de verwachtingen rond zijn formatie en verwacht het lastig te krijgen met groepsgenoten Australië, Chili en Nederland.

Del Bosque wijst favorietenrol Spanje in Oranje-groep af

'Kwalificatie voor de knock-outfase van het WK wordt voor Spanje geen makkelijk karwei', stelt Del Bosque. 'Onze tegenstanders zijn stuk voor stuk sterk. Het zou misplaatst zijn om een van hen met overdreven veel zelfvertrouwen te benaderen. Bescheidenheid is gepast', aldus de Spaanse bondscoach.

Volgens de keuzeheer heeft Spanje het niet getroffen met zijn tegenstanders in de poule. 'Het is een zware loting. We moeten de komende maanden gebruiken om in topvorm te komen, zodat we tijdens het WK op de toppen van ons kunnen spelen. We moeten er niet op rekenen dat we wedstrijden zomaar even winnen', vervolgt Del  Bosque.

Hoewel Spanje de afgelopen jaren grossierde in prijzen, zegt Del Bosque dat zijn spelers nog altijd enorm gretig zijn. 'Met onze mentaliteit en wil om te winnen zit het wel goed.' Spanje's eerste wedstrijd op het WK is op 13 juni tegen Nederland. Op 18 juni vervolgt de regerend wereldkampioen het toernooi tegen Chili. Het treffen met Australië van 23 juni is de laatste wedstrijd in de groepsfase voor Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen