Degradatiezorgen weggestuurde Verbeek nemen toe na vierklapper AZ

Reacties

FC Twente wacht nog altijd op de eerste competitieoverwinning van het nieuwe kalenderjaar. In eigen huis ging de formatie van trainer Gertjan Verbeek onderuit tegen AZ: 0-4.

Degradatiezorgen weggestuurde Verbeek nemen toe na vierklapper AZ

De spelers kwamen in verband met het overlijden van oud-trainer Hennie Hollink, steward Kabro Malki en sponsor Gert-Jan Morsink in stilte het veld op. Na een mooi eerbetoon en een minuut applaus werd er afgetrapt in Enschede. Bij de Tukkers ontbrak smaakmaker Oussama Assaidi vanwege fysieke klachten. Adnane Tighadouini was zijn vervanger.

De bezoekers kwamen al vroeg op voorsprong. Guus Til ontsnapte aan zijn bewaking en werd vervolgens in het zestienmetergebied naar de grond gewerkt door Haris Vuckic. Bij dit moment kwam FC Twente goed weg, want de middenvelder kreeg slechts geel voor het vergrijp. Alireza Jahanbakhsh schoot de strafschop vervolgens overtuigend binnen: 0-1. Zo bekroonde de international van Iran zijn honderdste Eredivisie-duel met een treffer.

De overtreding van Haris Vuckic op Guus Til.
De overtreding van Haris Vuckic op Guus Til.

Aan de andere zijde moest doelman Marco Bizot een aantal keer optreden na een schot van Fredrik Jensen en een vrije trap van Adam Maher. Ook keeper Joël Drommel werd op de proef gesteld, maar de 21-jarige goalie had een antwoord op de inzet van Teun Koopmeiners.

AZ had het voornamelijk aan zichzelf te wijten dat het de voorsprong na de pauze niet spoedig verdubbelde. Wout Weghorst schoof de bal naast het doel na een uitstekende voorzet van Thomas Ouwejan en kort hierna slaagde Mats Seuntjens er niet in om een fraaie solo tot een doelpunt te promoveren.

FC Twente kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd. Dit leverde een goede kans op voor Vuckic, maar Jonas Svensson voorkwam op de doellijn de gelijkmaker. Op het moment dat Twente weer opkrabbelde, moest het verder met tien man. Cristián Cuevas kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Joris van Overeem. Zijn eerste prent ontving hij na een opstootje met Jahanbakhsh. Verbeek liet zijn ongenoegen over de beslissing duidelijk merken en werd door scheidsrechter Siemen Mulder naar de tribune gestuurd.

In slotfase verdubbelde Weghorst de voorsprong na een assist van Jahanbakhsh. Niet veel later werd het zelfs 0-3 nadat de spits de bal in de bovenhoek knalde. Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was voor FC Twente pikte Jahanbakhsh ook nog zijn tweede treffer van de avond mee: 0-4. Door de zege staat de formatie uit Alkmaar nog altijd derde. FC Twente bungelt nog altijd in de onderste regionen van de ranglijst. Zondag wacht de Tukkers een uitwedstrijd tegen Ajax (12.30 uur). AZ krijgt bezoek van VVV-Venlo.

AZ scoorde nog drie keer na de 88ste minuut. Dit is een primeur in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.