Degradatiezorgen NAC weer groter na verlies tegen Vitesse

Reacties

Vitesse heeft in het Rat Verlegh Stadion zijn derde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. Bertrand Traore besliste het uitduel met NAC Breda (0-1), dat door de nederlaag de zorgen ziet toenemen.

Degradatiezorgen NAC weer groter na verlies tegen Vitesse

Menno Koch leidde de nederlaag in, want na ruim een uur maaide de van PSV gehuurde verdediger volledig over de bal heen en stelde Traore daardoor in staat om de score te openen. Via Adnane Tighadouini, die tegen zijn oude club speelde, was NAC nog wel dicht bij de gelijkmaker. De voorzet van de aanvaller belandde buiten bereik van Vitesse-doelman Eloy Room tegen de paal.

Verder werd de thuisclub nauwelijks gevaarlijk. De ploeg van trainer Robert Maaskant is sinds de jaarwisseling dan ook aanvallend onmachtig. NAC scoorde pas één keer in zes wedstrijden, die slechts twee punten opleverden. Tijdens het thuisduel met Vitesse toonde de nummer zeventien van de Eredivisie wel strijd, maar het ontbrak aan kwaliteit.

Vitesse kreeg kort voor tijd nog een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen, maar op aangeven van Uros Djurdjevic tikte Valeri Qazaishvili net naast. Maar die misser kwam de Arnhemmers niet duur te staan, aangezien de derde competitiezege op rij niet veel later een feit was. De ploeg van trainer Peter Bosz blijft daardoor in de race voor de play-offs om Europees voetbal.

NAC moet juist hopen dat het de play-offs om promotie/degradatie haalt, want FC Dordrecht kwam opnieuw iets dichterbij. Door het gelijkspel thuis tegen ADO Den Haag heeft de hekkensluiter nog maar drie punten minder dan de Parel van het Zuiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.