Degradatiekandidaat Valencia schaamt zich rot: Paulista barst in tranen uit

Reacties

Het is maar weer eens bijzonder onrustig bij Valencia, aangezien de club van Jasper Cillessen bezig is aan een verschrikkelijk seizoen. Slechts één keer eerder ging het cijfermatig minder, en toen degradeerde de club. Ook nu is Valencia simpelweg degradatiekandidaat. Die conclusie leidde bij verdediger Gabriel Paulista tot hevige emoties.

Degradatiekandidaat Valencia schaamt zich rot: Paulista barst in tranen uit
© Pro Shots
Getafe
Getafe
3 - 0
Valencia
Valencia

Het is crisis bij Valencia. Dat is op zich geen nieuws, het is er namelijk al maanden onrustig. De omstreden clubeigenaar Peter Lim wekte deze zomer bijvoorbeeld de woede van de fans door schoon schip te maken en enkele dure publiekslievelingen voor een appel en een ei te laten gaan. Zo vertrokken onder anderen Rodrigo, Dani Parejo, Ezequiel Garay, Ferran Torres en Francis Coquelin. Bovendien kregen zij een paar maanden later nog een sneer van voorzitter Anil Murthy.

De zomerse schoonmaak heeft vooralsnog geen enkel (gunstig) sportief effect gesorteerd. Valencia heeft na 25 wedstrijden pas 27 punten en staat daarmee veertiende. Saillant detail: dat is het laagste aantal na evenveel wedstrijden sinds 1985/86. Toen had Valencia na 25 duels 23 punten en degradeerde het uiteindelijk. Zaterdag volgde een nieuwe dreun. Op bezoek bij Getafe werd er met 3-0 verloren. Daar kon ook basisklant Cillessen (die vorige week zijn rentree maakte na lang blessureleed) niets aan doen.

'Niet het probleem'
En dus staat er maar weer eens een trainer onder druk. In Spaanse media wordt druk gespeculeerd over het feit dat Javi Gracia binnenkort alweer zijn congé krijgt. En dat terwijl hij pas afgelopen zomer werd aangesteld. Over al die geruchten maakt Gracia zich echter niet druk, zo liet hij na Getafe-uit aan Spaanse media weten. 'Volgens mij ben ik niet het probleem van deze club: iedereen weet dat ik altijd mijn uiterste best doe.'

Of dat genoeg is, valt te bezien. Ondertussen is de stress groter en groter aan het worden. Direct na de wedstrijd werd verdediger Gabriel Paulista gevraagd naar de situatie van de club. Toen de interviewer constateerde dat de club simpelweg tegen degradatie moet vechten, barstte hij in tranen uit. 'Het is lastig om dat te horen... Verdomme, zo'n grote club als Valencia... We moeten dit snel omdraaien, want dit verdient deze club', stamelde hij nog, voordat hij de kleedkamer opzocht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.