Valencia-voorzitter deelt opmerkelijke sneer uit aan afgedankte toppers

Reacties

Valencia-voorzitter Anil Murthy heeft het omstreden beleid van zijn club op een opmerkelijke manier verdedigd. Fans waren deze zomer woedend over het feit dat Valencia de beste spelers zomaar heeft laten gaan, maar daar is volgens de beleidsbepaler geen enkele sprake van.

Valencia-voorzitter deelt opmerkelijke sneer uit aan afgedankte toppers
© Pro Shots

Bij Valencia is het al geruime tijd onrustig. De fans zijn helemaal klaar met clubeigenaar Peter Lim, die besloot om afgelopen zomer (om financiële redenen) schoon schip te maken in de selectie. Dat hield in dat alle dure spelers de deur uit werden gedaan, veel van hen vertrokken voor een schijntje in wat door Spaanse media Operación Salida werd genoemd. De supporters zijn daar woedend over, omdat de clubleiding in hun ogen wel érg makkelijk afscheid heeft genomen van de topspelers.

In augustus bereikte de crisis een kookpunt, toen honderden fans zich verzamelden bij het Estadio Mestalla, om te protesteren tegen Lim, sinds 2014 de eigenaar van de club. In een georganiseerd protest riepen zijn destijds om het vertrek van de zakenman uit Singapore en staken ze bij het stadion kaarsjes aan voor hun geliefde club, die vorig seizoen als negende eindigde in La Liga en momenteel dertiende staat.

De kritiek is sindsdien zeker niet verstond, en dus voelt Murthy zich geroepen om wederom te reageren. 'Onze beste spelers verkocht? Nee, hoor. De beste spelers spelen nog bij de club', stelt hij in gesprek met (nota bene) Britse media, aangezien hij al een tijdje niet meer met Spaanse media spreekt. Die woorden zijn opmerkelijk, aangezien er met Rodrigo, Dani Parejo, Ezequiel Garay, Ferran Torres en Francis Coquelin toch behoorlijk wat grote namen zijn vertrokken. Zijn uitspraken worden dan ook gezien als een trap na richting de vertrokken vedettes.

Murthy vindt het echter niet meer dan normaal dat de club die spelers heeft verkocht. 'Simpelweg omdat onze inkomsten van 200 miljoen daalden naar 100 miljoen. Dus als je geen spelers verkoopt, dan heb je geen geld om salarissen of andere kosten te betalen.' Sterker nog: de preses ziet louter voordelen aan de exodus. 'Op de lange termijn moet ons eerste elftal minimaal zeven zelfopgeleide spelers bevatten. Dankzij deze situatie kunnen we daar een start mee maken, iets wat we al jaren wilden.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.