Degradatie komt dichterbij: Krul machteloos op pijnlijke avond Norwich

Tim Krul heeft weinig plezier beleefd aan zijn eerste wedstrijd sinds de hervatting van de Premier League. De 32-jarige doelman kon niet voorkomen dat hekkensluiter Norwich City op eigen veld met duidelijke cijfers onderuit ging tegen Southampton.

Norwich City
0 - 3
Southampton
Southampton

Southampton was eind vorig jaar nog een directe concurrent in de strijd om handhaving, maar heeft dankzij een sterke serie in 2020 inmiddels een behoorlijk gat geslagen met de gevarenzone. De ploeg van manager Ralph Hasenhüttl, die tijdens de coronabreak een nieuw contract kreeg, trok die lijn vrijdagavond door op Carrow Road tegen Norwich, dat met 21 punten afgetekend laatste staat.

De wedstrijd begon voor Norwich nog hoopgevend toen de Finse cultheld Teemu Pukki al na enkele minuten collega-spits Josip Drmic vrijspeelde, maar de Zwitserse international verprutste de mogelijkheid. Daarna was het woord aan Southampton, dat regelmatig opdook voor het doel van Krul en via Danny Ings ook dicht bij de 0-1 was. De clubtopscorer raakte de lat.

Mede daardoor hield Krul zijn doel voor rust schoon, maar na rust was er geen houden meer aan voor de Hagenaar. In de 49ste minuut knalde Ings de bal bij zijn tweede kans van de wedstrijd feilloos tegen de touwen en enkele minuten later plaatste ook Stuart Armstrong de bal buiten het bereik van Krul. Beide keren zag de defensie van Norwich er niet al te solide uit.

Na die twee goals was de strijd wel grotendeels gestreden, al kreeg Pukki nog een kans om iets terug te doen. Elf minuten voor tijd moest Krul zich voor de derde keer gewonnen geven toen ook Nathan Redmond een vrije doortocht kreeg. Het was het slotakkoord van een pijnlijke avond voor Norwich, dat nog acht wedstrijden heeft om te voorkomen dat het meteen weer degradeert naar het Championship.