Degelijk Utrecht klopt Groningen in Euroborg

FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. De ploeg van coach Willem van Hanegem won met 2-0 bij FC Groningen. Veel beter waren de gasten niet, wél efficiënter.

Utrecht kwam niet zo vaak voor het doel van Brian van Loo, maar eenmaal in zijn territorium was het vaak wél dreigend. Zo moest de doelman van Groningen een halve omhaal van Francis Dickoh van de lijn halen en mocht de thuisploeg niet klagen toen Gibril Sankoh Robin Nelisse duidelijk vasthield in scoringspositie.

Na rust kreeg Utrecht alsnog een strafschop. Shkodran Metaj ging knullig in de fout en verspeelde de bal in het eigen doelgebied. Terwijl hij de schade probeerde te repareren, haakte hij Nelisse. Gregoor van Dijk (ex-FC Groningen) schoot raak van elf meter.

De beslissing viel vijf minuten voor tijd. Een vlotte counter kwam via Lucian Sanmartean voor de voeten van invaller Hans Somers, waarna de Belg via de binnenkant van de paal laag scoorde.

Groningens grootste wapenfeit was een vrije trap op de paal van Bruno Silva. Verder wilde de ploeg van coach Ron Jans wel, maar de precisie was ver te zoeken. Michel Vorm hoefde niet vaak op te treden. Daar waren de Groningse pogingen te zwak voor.