Definitief: Siem de Jong tekent voor drie seizoenen bij Ajax

Reacties

Het is rond: zoals VI eerder deze maandag al meldde, keert Siem de Jong terug bij Ajax. De middenvelder komt over van Newcastle United en tekent een contract voor drie seizoenen in Amsterdam, bevestigt de club.

Definitief: Siem de Jong tekent voor drie seizoenen bij Ajax

Daarmee maakt De Jong na drie jaar zijn rentree bij de club waar hij een deel van zijn jeugdopleiding doorliep. De 28-jarige middenvelder speelde tot dusver al 244 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Daarin was hij 78 keer trefzeker. In zijn eerste periode in Amsterdam pakte hij vier kampioenschappen, één KNVB-beker en één Johan Cruijff Schaal.

De 28-jarige De Jong moet de jonge selectie van Ajax van de nodige ervaring en sturing voorzien. De zesvoudig Oranje-international, geboren in Zwitserland, sprak enige tijd geleden al uitgebreid met trainer Marcel Keizer en gaf toen aan een terugkeer naar Amsterdam te zien zitten.

De Jong stapte een jaar geleden nog op huurbasis over naar PSV, waar hij in negentien Eredivisie-duels goed was voor zes goals. Voor zijn verhuizing naar Eindhoven polste de aanvallende middenvelder eerst zijn oude liefde Ajax, maar de Amsterdammers hadden op dat moment geen belangstelling.

De tijd van De Jong in Engeland was weinig succesvol. Sinds De Jong in 2014 voor 8,7 miljoen euro overgenomen werd van Ajax, kwam hij mede door blessureleed slechts tot 26 optredens voor Newcastle. Dit seizoen was er voor de middenvelder ondanks een uitstekende voorbereiding geen uitzicht op speelminuten in het eerste elftal.

'Komst Siem de Jong past prima in chaotische transferzomer Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.