Ajax haalt Siem de Jong terug naar de Eredivisie

Reacties

Siem de Jong keert opnieuw terug in de Eredivisie. Zijn oude club Ajax neemt hem per direct over van Newcastle United, dat de middenvelder vorig seizoen nog verhuurde aan PSV. Hij tekent maandagmiddag tot medio 2020, bevestigen bronnen binnen Ajax aan VI.

Ajax haalt Siem de Jong terug naar de Eredivisie

De 28-jarige De Jong moet de jonge selectie van Ajax van de nodige ervaring en sturing voorzien. De zesvoudig Oranje-international, geboren in Zwitserland, sprak enige tijd geleden al uitgebreid met trainer Marcel Keizer en gaf toen aan een terugkeer naar Amsterdam te zien zitten.

Bij Newcastle United was er voor De Jong ondanks een uitstekende voorbereiding geen uitzicht op speelminuten in het eerste elftal. De Engelsen namen de middenvelder medio 2014 voor 8,7 miljoen euro over van Ajax, maar mede door aanhoudend blessureleed werd de samenwerking nooit een succes.

De Jong stapte een jaar geleden nog op huurbasis over naar PSV, waar hij in negentien Eredivisie-duels goed was voor zes goals. Voor zijn verhuizing naar Eindhoven polste de aanvallende middenvelder eerst zijn oude liefde Ajax, maar de Amsterdammers hadden op dat moment geen belangstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.