Defensieve zoektocht brengt De Graafschap bij Ligeon

Reacties

Ruben Ligeon speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor De Graafschap. De 26-jarige rechtsback komt tijdelijk over van PEC Zwolle, waar hij tweede keus is achter Kingsley Ehizibue. Naast Ligeon vertrekt ook doelman Mike Hauptmeijer.

Defensieve zoektocht brengt De Graafschap bij Ligeon

Ligeon kwam vorig jaar in de winterstop naar Zwolle, maar was zelden zeker van een basisplaats. Vorig seizoen kwam hij onder John van 't Schip tot vier optredens, dit jaar maakte hij zijn opwachting tegen Feyenoord. Dit vanwege de schorsing van Kingsley Ehizibue. Laatstgenoemde leek een transfer te maken naar Genoa, maar dit ketste op het laatste moment af. Hierdoor zag Ligeon de kans op speelminuten ook afnemen.

De voormalig verdediger van Ajax hoopt bij de Superboeren minuten te maken. Hij heeft in Zwolle nog een contract tot de zomer van 2020. Aangezien het de verwachting is dat Ehizibue deze zomer alsnog vertrekt, kan hij zich op die manier bij trainer Jaap Stam alsnog in de kijker spelen. De Graafschap was al langer op zoek naar verdedigende versterking en heeft die nu dus gevonden in de persoon van Ligeon, die in Doetinchem eventueel ook als linksback kan spelen. Overigens kan hij vrijdag nog niet meedoen in het cruciale thuisduel van De Graafschap met NAC Breda.

Hauptmeijer
De 21-jarige Hauptmeijer mag ervaring op gaan doen bij Achilles’29. De Groesbekers huren de doelman voor één seizoen. In Zwolle is Hauptmeijer momenteel vierde keuze achter Mickey van der Hart, Diederik Boer en Dean Bouzanis. Hij leek een plekje in de pikorde op te schuiven, maar de transfer van Boer naar Cyprus ketste eerder vandaag af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.