Defensief superieur Real Madrid grijpt de macht, maar Zidane wil meer

Reacties

Zinedine Zidane ziet nog genoeg verbeterpunten voor Real Madrid nadat zondagavond de koppositie werd gegrepen met een zege bij Real Valladolid (0-1). De coach geniet wel van de defensieve kracht bij zijn ploeg.

Defensief superieur Real Madrid grijpt de macht, maar Zidane wil meer
© Pro Shots

Aan scorend vermogen was er de voorbije jaren bij Real Madrid eigenlijk zelden gebrek. De club zocht juist naar defensieve stabiliteit. Die is nu gevonden, blijkt wel uit de statistieken. De koploper heeft met nog maar dertien tegengoals de minst gepasseerde defensie van La Liga. Zondagavond kwam Valladolid niet eens tot een schot op doel. Het was voor de derde keer dit seizoen dat Real niet eens een poging op doel tegen kreeg in de competitie, waarmee het op dat vlak de beste ploeg is van Europa.

Zidane sprak na de 0-1 zege tegenover Spaanse media over die defensieve kracht: 'We verdedigen uitstekend en als we de bal verliezen, dan veroveren we die vaak ook nog eens erg hoog. En als we de bal houden, dan ogen we altijd dreigend.'

De enige goal van de avond kwam er via Nacho, die in de 78ste minuut raak kopte uit een voorzet van Toni Kroos. Zidane was daar natuurlijk blij mee, maar hamerde er ook wel op dat Real eigenlijk niet afhankelijk moet zijn van zo'n situaties. 'We weten dat het daar nog beter kan. Normaal scoort Nacho natuurlijk niet vaak, maar we kunnen af en toe ook kansen creëren voor verdedigers', aldus Zidane, die vond dat zijn elftal te slordig was in de afwerking.

Real Madrid profiteerde zondagavond dus optimaal van de nederlaag van Barcelona bij Valencia een dag eerder. De Madrilenen zijn nu koploper in La Liga, met een voorsprong van drie punten op de aartsrivaal. Zidane wilde weinig kwijt over de titelkansen en gaf aan dat Real zich zeker nog niet rijk mocht rekenen met nog zeventien speelrondes te gaan. 'Dat we nu bovenaan staan, verandert niets. We zijn erg blij met deze zege en we hebben goed gevochten tot het einde, maar er verandert niets.'

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Real Madrid 2020: Pogba & Kanté halen, Bale, Isco & James lozen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.