Deense Superliga nadert spannende slotfase

De ontknoping in de Deense Superliga begint zo langzamerhand sensationele vormen aan te nemen. Koploper Brøndby verloor na de winterstop in zeven competitieduels al negen punten en ziet naaste concurrent FC Kopenhagen elke week dichterbij komen. De voorsprong van Brøndby is de laatste weken van dertien punten geslonken naar nog maar vijf.

Brøndby kwam woensdag voor eigen publiek niet verder dan een teleurstellend gelijkspel tegen Aarhus GF (2-2). De lijstaanvoerder, die de laatste weken steeds meer tegen zichzelf speelt, keek al na 22 minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Doelpunten van Mattias Jonson en verdediger Per Nielsen (in de laatste minuut) redden uiteindelijk nog een punt voor de thuisploeg.

FC Kopenhagen verspeelde geen punten in het uitduel met FC Midtjylland (1-0 zege). Uitblinker Carsten Fredgaard zorgde na rust voor het enige doelpunt voor de ploeg van trainer Hans Backe. FCK is alweer zeven competitieduels op rij ongeslagen en hoefde in de laatste vijf wedstrijden geen enkel tegendoelpunt te incasseren.

Behalve Aarhus GF pakte ook Vejle BK een belangrijk punt in de strijd tegen degradatie. De ploeg hield de nummer drie op de ranglijst, Aalborg aB , verrassend op 2-2. Het Odense BK van de Nederlandse verdediger Fernando Derveld boekte een eenvoudige zege op hekkensluiter Lyngby FC en verstevigde haar vierde plaats op de ranglijst. Odense-aanmvaller Kasper Dalgas maakte drie van de vier doelpunten en voert nu de topscorerslijst aan met achttien treffers.