Deense degelijkheid leidt tot vertrouwen: 'Wij kunnen het WK winnen'

Reacties

Aan ambitie bij Kasper Schmeichel geen gebrek. Nu de WK-oefencampagne van Denemarken erop zit heeft de doelman van Leicester City hardop uitgesproken dat de Denen in staat zijn om het WK te winnen. Hoe stevig die uitspraak ook is, de defensieve cijfers van de formatie van Age Hareide tonen in ieder geval dat zijn elftal ontzettend moeilijk te verslaan is.

Deense degelijkheid leidt tot vertrouwen: 'Wij kunnen het WK winnen'

Zaterdag won Denemarken in de generale repetitie voor het WK met 2-0 van Mexico. Kersvers vader Christian Eriksen, maandag werd zijn zoontje geboren, was met een goal en een assist weer eens belangrijk. In het vorige oefenduel (0-0 tegen Zweden) moest hij vanwege de geboorte van zijn zoon nog verstek laten gaan.

'Eriksen is een fantastische voetballer', zo erkende Hareide na afloop over zijn vedette. 'Als hij speelt, kunnen we dat beetje extra creëren. Hij beslist wedstrijden voor ons en geeft de rest met zijn aanwezigheid zelfvertrouwen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Aan zelfvertrouwen bij Schmeichel inderdaad geen gebrek. 'Ik denk dat we het WK kunnen winnen', vertelde hij aan een verslaggever van Ekstra Bladet. Toen de journalist vroeg of dat wel realistisch was, herhaalde de doelman zijn uitspraak maar eens. 'Natuurlijk kunnen wij het WK winnen. Vergeet niet wat er in 2016 met Leicester is gebeurd. Wij wonnen ook, terwijl niemand dat voor mogelijk had gehouden. Ik geloof altijd dat ik kan winnen. Waarom zou ik anders denken?', aldus de doelman die wijst op de hechtheid van de Deense nationale ploeg.

'We hebben niks om over te klagen', vervolgde Schmeichel. 'Het ging goed tegen Zweden en Mexico. Maar dat telt zometeen allemaal niet meer. We halen zelfvertrouwen uit onze goede serie, maar op het WK is het allemaal weer heel anders.'

Stabiel
Denemarken kan, zoals Schmeichel zegt, inderdaad bogen op een fraaie serie. Al vijftien officiële interlands op rij werd er niet meer verloren en in de laatste vier wedstrijden hoefden de Denen geen treffer toe te staan. In die vijftien wedstrijden kreeg de ploeg van Hareide nooit meer dan één tegentreffer per duel en in totaal maar zeven. De laatste nederlaag dateert van 11 oktober 2016, toen in eigen huis werd verloren van Montenegro in een WK-kwalificatieduel. 'We zijn enorm stabiel geworden', aldus een tevreden Hareide. 'Maar drie tegengoals in de laatste negen duels, dat is niet slecht…'

Op het WK is Denemarken ingedeeld in Groep C. Na een duel met Peru wachten nog wedstrijden tegen het Australië van Bert van Marwijk en Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.