Deense bondscoach prikkelt Eriksen voor fijnproeversduel met Modric

Reacties

Als liefhebber heeft Age Hareide hoge verwachtingen van de achtste finale tussen Kroatië en Denemarken zondagavond. De Deense bondscoach heeft goede hoop op een sterk resultaat, zeker omdat zijn sterspeler Christian Eriksen volgens hem nog beter kan.

Deense bondscoach prikkelt Eriksen voor fijnproeversduel met Modric

Als aangever en doelpuntenmaker loodste Eriksen Denemarken bijna hoogstpersoonlijk naar Rusland. Op het WK zelf is het nog wachten op een echt groots optreden van de spelmaker van Tottenham Hotspur, die in de groepsfase wel al goed was voor een doelpunt en een assist. Hareide verwacht meer van Eriksen bij de sterrenclash met Ivan Rakitic en Luka Modric. 'Hij heeft de capaciteiten om nog belangrijke te zijn. Het zou zomaar een duel tussen Eriksen en Modric kunnen worden op het middenveld. Dat zou erg interessant zijn, ook voor de fans', blikte de 64-jarige tacticus van de Denen vooruit.

Modric zelf gaf zaterdag ook acte de présence bij een persconferentie. Hem werden de woorden van Eriksen voorgelegd. De ex-Ajacied zei eerder over zichzelf dat hij niets onderdoet voor de grote creatieveling van Kroatië en Real Madrid. 'Ik houd er niet van om spelers te vergelijken, zeker niet als ik er zelf betrokken bij ben. Maar Eriksen is een fantastische speler van wereldklasse. Hij heeft een geweldig seizoen gehad bij Tottenham Hotspur en is de beste speler van Denemarken. Morgen gaat teamwork het verschil maken, niet een individu.'

Kroatië heeft een ijzersterke poulefase achter de rug. Met name met de 0-3 zege op Argentinië werd indruk gemaakt. Modric heeft het gevoel dat zijn ploeg een serieuze gooi naar de wereldtitel kan doen: 'We speelden fantastisch en daar moeten we trots op zijn, maar deze nieuwe wedstrijd laat ons dat allemaal weer vergeten. We moeten weer hetzelfde niveau halen. Deze generatie kan voor het eerst sinds die van 1998 weer de halve finale halen. Ik verwacht dat het ons gaat lukken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

WK-smaakmaker Kroatië lijkt klaar om beste prestatie ooit te evenaren
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.