Deense bondscoach onder de indruk van Oranje: 'Spelen net als de mannen'

De Oranje Leeuwinnen hebben donderdagavond grote indruk gemaakt op Nils Nielsen. De Deense bondscoach ziet in het spel van de Nederlandse dames gelijkenissen met het mannenelftal.

Oranje legde in de eerste helft op Het Kasteel de Deense dames de wil op. Via een strafschop van Sherida Spitse nam de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman ook de leiding: 1-0. 'Nederland speelde heel goed in de eerste helft, ze zetten ons flink onder druk. In de tweede helft gingen wij beter spelen en creëerden we wat kansen, maar de Nederlandse keeper had een geweldige avond', reageerde Nielsen op de persconferentie.

'Ik vind het leuk dat het gastland gewonnen heeft, ik hoop dat ze ver komen, met ons welteverstaan', vervolgde Nielsen. De Deen was onder de indruk van de spelopvatting van Oranje. 'De manier waarop Nederland speelde is onderdeel van hun voetbalcultuur. Ze spelen hetzelfde voetbal als de mannen en daar kijk ik graag naar', aldus de trainer.

Martens: 'Ik heb Van Veenendaal wel even een knuffel gegeven'

Wiegman
Ook Sarina Wiegman (foto) zag dat Oranje het lastig had in de tweede helft tegen Denemarken. 'Zij wilden scoren en dus gingen ze dieper druk zetten, daar hadden we moeite mee. Ze maakten het ons moeilijk ons eigen spel te spelen.' Evengoed trokken de Leeuwinnen de zege over de streep, waardoor de kwartfinale binnen handbereik is. Een gelijkspel tegen België volstaat.

'Het is een vreemd, gemengd gevoel. We zijn blij dat we toplanden als Noorwegen en Denemarken verslagen hebben, maar met zes punten hebben we ons nog steeds niet geplaatst. Maar we gaan door met waar we mee bezig zijn en gaan vol voor de kwartfinale', benadrukt Wiegman.

Van de Donk: 'Ik houd wel van een slim valletje'