Deense bond verrast met compleet nieuwe selectie na conflict

Reacties

Denemarken neemt het woensdag met een compleet andere selectie op tegen Slowakije. Oud-international John Faxe Jensen is tijdelijk aangesteld als nieuwe bondscoach. Dit alles is het gevolg van een conflict tussen de bond (DBU) en de spelers.

Deense bond verrast met compleet nieuwe selectie na conflict

Maandag gingen de spelers vanwege een conflict over een collectieve arbeidsovereenkomst nog 'in staking', zoals de DBU het verwoordde. Daardoor kwamen de oefeninterland tegen Slowakije en het Nations League-duel met Wales van zondag serieus op de tocht te staan. Met deze oplossing kunnen de wedstrijden gewoon gespeeld worden. Christian Eriksen zei eerder nog dat de spelers bereid waren om tegen dezelfde voorwaarden te spelen tegen Slowakije en Wales.

Kim Hallberg, manager bij de Deense bond, zocht en vond een tijdelijke bondscoach en selectie voor de komende twee wedstrijden. 'We moeten aantreden in deze duels om miljoenen aan boetes en een mogelijke uitsluiting te voorkomen. Ik ben blij dat John Faxe Jensen bereid is om deze zware taak op zich te nemen.'

Jensen volgt Age Hareide, die nog vastligt tot en met het EK van 2020, tijdelijk op en helpt de bond graag uit de brand, maar had het liever anders gezien. 'Ik zie alleen verliezers in dit conflict, het Deense voetbal voorop. Ik help omdat ik het nationale elftal zie als een instituut. Het belangrijkste is dat deze wedstrijden gespeeld kunnen worden.'

Denemarken treedt woensdag om 20.45 uur in een vriendschappelijke interland aan tegen Slowakije. De selectie is nu onderweg naar Bratislava en zal geen interviews geven. Welke spelers er meegaan, is niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.