Debuutkoning Rashford slaat ook bij Jong Engeland toe

Marcus Rashford heeft weer een debuut opgeluisterd met een doelpunt. De achttienjarige aanvaller was zelfs drie keer trefzeker in zijn allereerste duel voor Jong Engeland, dat Jong Noorwegen in de EK-kwalificatie met liefst 6-1 versloeg.

Voor Rashford was het opmerkelijk genoeg de vierde keer dat hij scoorde bij een debuut in een bepaalde competitie. De aanvaller van Manchester United opende in Colchester in de 29ste minuut de score tegen de Noren. In de tweede helft schoot hij nog twee keer raak, waaronder één keer uit een strafschop. Vitesse-middenvelder Lewis Baker leverde met een doelpunt ook een bijdrage aan het Engelse succes (6-1).

Met zijn productie voor Jong Engeland zette Rashford een fraaie reeks voort. Want de spits heeft er de gewoonte van gemaakt om zijn debuut op te luisteren met (minimaal) een doelpunt.

Louis van Gaal liet Rashford op 25 februari van dit jaar debuteren in de hoofdmacht van Manchester United tijdens het Europa League-duel met FC Midtjylland (5-1). De spits scoorde direct twee keer. Drie dagen later mocht Rashford ook beginnen in de competitiewedstrijd in eigen huis tegen Arsenal. Hij bezorgde met twee goals The Reds Devils een 3-2 overwinning.

De prestaties van Rashford bleven ook niet onopgemerkt bij Roy Hodgson, de toenmalig bondscoach van Engeland. In de met 2-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Australië debuteerde hij eind mei met een basisplek. Al na drie minuten trof hij in dat duel het doel.

De inmiddels drievoudig international mocht deze zomer ook mee naar het EK in Frankrijk. Voor Rashford stond er echter nog geen interland voor Engeland Onder -21 achter zijn naam.