Debutant Türüc en Ünal zegevieren met Turkije

Deniz Türüc heeft maandagavond zijn debuut gemaakt voor Turkije. De voormalig speler van Go Ahead Eagles viel in tijdens de met 3-1 gewonnen oefeninterland tegen Moldavië.

De middenvelder kwam in de 65ste minuut in het veld voor Oguzhan Özyakup, die net als Türüc Nederland vertegenwoordigde in jeugdelftallen. FC Twente-spits Enes Ünal mocht al vanaf het begin zijn opwachting maken.

Op het moment dat Türüc het veld betrad stond Turkije reeds op een comfortabele 3-0 voorsprong door goals van Emre Mor, Ahmet Calik en Cengiz Under. In de laatste minuut maakte Radu Ginsari de eretreffer voor Moldavië.

Türüc werd negen dagen geleden voor de eerste keer opgeroepen door bondscoach Fatih Terim voor de selectie van Turkije, dat vrijdag een belangrijke 2-0 overwinning boekte op Finland in de WK-kwalificatiereeks. Dat deed het zonder Türüc, die toen nog buiten de wedstrijdselectie werd gelaten.

De uitverkiezing volgt op de goede prestaties van de linkspoot voor Kayserispor, waar hij dit seizoen de absolute smaakmaker is met negen doelpunten en zeven assists. In een reactie aan VI liet hij weten niets gehoord te hebben van het Nederlands elftal.