Türüc debuteert in selectie Turkije: 'Van Oranje niks gehoord'

Deniz Türüc is voor de eerste keer opgeroepen voor de nationale ploeg van Turkije. De voormalig speler van Go Ahead Eagles wordt daarmee beloond voor zijn uitstekende prestaties in het shirt van Kayserispor. Ook FC Twente-spits Enes Ünal is door bondscoach Fatih Terim geselecteerd.

Türüc debuteert in selectie Turkije: 'Van Oranje niks gehoord'

Turkije speelt op 24 maart in de WK-kwalificatie tegen Finland. Drie dagen later is Moldavië de tegenstander in een oefenduel. En Türüc is erbij. 'Ik ben supertrots', laat de 24-jarige middenvelder in een eerste reactie aan Voetbal International weten. 'Ik heb niks van het Nederlands elftal gehoord. Ik had voor een keuze kunnen komen te staan als Oranje zich had gemeld.

'Dat is prima. Ik voel me Turk, dit is mijn vaderland en met Oranje gaat het nu toch wat minder dan met Turkije, zo eerlijk moeten we zijn', aldus de technische linkspoot. 'Ik focus me nu op het Turkse elftal, Kayserispor en vervolgens een mooie transfer. Mijn selectie voor Turkije is een beloning voor een topseizoen.'

Türüc is dit seizoen de absolute blikvanger bij Kayserispor, de nummer dertien van de Süper Lig. Hij werd door trainer Sergen Yalcin op nummer 10 gezet. Dat bleek een gouden greep, want hij was deze jaargang al goed voor zeven doelpunten (inclusief zijn treffers van deze zaterdag) en negen assists. Daardoor ligt er reeds een zomerse overstap naar een topclub in het verschiet en maakt hij nu onderdeel uit van het keurkorps van Terim.

Türüc is bezig aan zijn tweede seizoen in Turkije. Afkomstig uit de opleiding van FC Twente hielp hij Go Ahead Eagles in 2013 aan promotie naar de Eredivisie. Na de degradatie twee jaar later vertrok hij naar Kayserispor. Hij speelde al wel één interland voor Jong Turkije, maar nog geen enkele voor de senioren.

De volledige selectie van Turkije voor de interlands tegen Finland en Moldavië.
De volledige selectie van Turkije voor de interlands tegen Finland en Moldavië.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen