Debutant RB Leipzig stunt tegen Dortmund

Reacties

RB Leipzig heeft bij de eerste thuiswedstrijd op het hoogste niveau voor een stunt gezorgd. In de Red Bull Arena werd Borussia Dortmund verslagen (1-0).

Debutant RB Leipzig stunt tegen Dortmund

RB Leipzig heet vanwege de innige (financiële) banden met Red Bull een gemaakte club te zijn. Die naam maakt de promovendus ook weinig populair in Duitsland. Met Traditionsverein Borussia Dortmund kreeg het bij het eerste Bundesliga-optreden op eigen veld een tegenpool tegenover zich.

Leipzig-directeur Ralf Rangnick wees in de aanloop naar de wedstijd op de parallellen tussen de twee clubs. 'Dortmund weet dat wij een plan voor ogen hebben. Daarom is er wederzijds respect.'

Maar op het veld was duidelijk dat Leipzig nog een weg af te leggen heeft. Borussia Dortmund was in de eerste helft heer en meester. Alleen het overwicht (67% balbezit) leverde geen doelpunten op. Na rust zette BVB de jacht op de treffer onvermoeid voort, zij het zonder succes. Zo verschafte André Schürrle zich in de 83ste minuut een grote kans. De international zag zijn schot via de lat over gaan.

De missers bleven niet zonder gevolgen. Een punt bleek Borussia Dortmund zelfs niet gegund. Naby Keita deed in de 89ste minuut wat de BVB-spelers hadden nagelaten in de Red Bull Arena. Op aangeven van Oliver Burke schoot de middenvelder uit Guinee de 1-0 op het scorebord.

Door het resultaat in Leipzig staat Borussia Dortmund na twee duels op drie punten, waar de Bundesliga-debutant een punt meer heeft verzameld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.