Debutant Madagaskar zorgt voor enorme Afrika Cup-sensatie

Reacties

Madagaskar heeft voor een grote verrassing gezorgd op het toernooi om de Afrika Cup. Door een 2-0 zege op gevestigd voetballand Nigeria gaat de debutant als winnaar van Groep B naar de achtste finales.

Debutant Madagaskar zorgt voor enorme Afrika Cup-sensatie
Madagascar
Madagascar
2 - 0
Nigeria
Nigeria

Na een gelijkspel tegen Guinee (2-2) en een 1-0 zege op Burundi streed Madagaskar met Nigeria om de groepswinst. De drievoudig winnaar van de Afrika Cup, dat aantrad met geboren Haarlemmer William Troost-Ekong, kwam al snel op achterstand tegen Klein Duimpje. Lalaina Nomenjanahary, actief bij Ligue 2-team Paris FC, profiteerde van geklungel in de Nigeriaanse defensie en prikte de openingstreffer binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft werd de uitdaging voor Nigeria nog zwaarder. Carolus Andriamatsinoro, actief bij Ohod in Saoedi-Arabië, schoot via de schouder van de Nigeriaanse invaller Wilfred Ndidi (foto boven) en binnenkant paal de bal in het doel: 2-0. Ondanks verwoede pogingen van onder meer Alex Iwobi en Ahmed Musa kwam Nigeria niet meer tot scoren.

Daardoor eindigen de Malagassiërs als groepswinnaar. Nigeria voegt zich als nummer twee ook bij de laatste zestien, waar Algerije al deel van uitmaakt. Guinee won met 0-2 van Burundi in het andere duel in Groep B en maakt daardoor nog kans om als een van de beste nummers drie in het toernooi te blijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer Afrika Cup
Meer over Afrika Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.