Debutant Gudelj met Chinese kampioen onderuit in spektakelstuk

De Chinese competitie is begonnen met een waar spektakelstuk. In de Super League ging Nemanja Gudelj bij zijn competitiedebuut voor Guangzhou Evergrande met 4-5 onderuit tegen Guangzhou R&F.

De derby in het Tianhe Stadium begon al spectaculair met twee goals van Eran Zahavi binnen tien minuten. Eenmaal bekomen van de slechte start stond sterspeler Alan op bij de ploeg van Fabio Cannavaro. De Braziliaan die in 2015 voor ruim elf miljoen euro werd overgenomen van RB Salzburg maakte nog voor rust een hattrick voor Evergrande, waardoor het halverwege 3-2 stond.

Toch glipte de zege nog uit de handen van de thuisploeg. Zahavi maakte vlak voor rust ook zijn derde goal van de wedstrijd, die nog volledig kantelde door goals van Urso Junior en Xiao Zhi. Aan de rake strafschop Ricardo Goulart hadden Gudelj en co niet genoeg om een nederlaag te verkomen.

De ex-Ajacied maakte de negentig minuten vol op de eerste speeldag. De nu 26-jarige Gudelj werd door de kampioen van de voorbije zeven seizoenen in de vorige transferperiode overgenomen van Tianjin Teda, een middenmoter. Guangzhou Evergrande won afgelopen maandag wel al de Super Cup door Shanghai Shenhua, de club van onder anderen Obafemi Martins, met 4-1 te verslaan.