De zeven titels van Pavard en de waanzin-statistiek van Flick

Reacties

Benjamin Pavard wees Bayern München in Qatar de weg naar de winst van het WK voor Clubs. De Franse verdediger plaatste zich met zijn winnende goal in een zeer illuster rijtje.

De zeven titels van Pavard en de waanzin-statistiek van Flick
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
1 - 0
Tigres UANL
Tigres UANL

Dat juist Pavard Bayern donderdag tegen Tigres UANL aan de zesde hoofdprijs hielp, gaf de volgende toevoeging aan zijn toch al flink uitpuilende prijzenkast extra glans. De Franse verdediger mag zich de meest succesvolle speler van het moment noemen. Hij is op zeven fronten regerend kampioen. Met Frankrijk is hij wereldkampioen, terwijl hij met Bayern de laatste edities van de Bundesliga, de DFB Pokal, de Champions League, de Europese Super Cup, de Duitse Super Cup en nu ook de Wereldbeker voor clubs won.

Naast Pavard kunnen ook zijn team- en landgenoten Lucas Hernández en Corentin Tolisso bogen op dit ongekende palmares, al was hun bijdrage aan de successen van Frankrijk en Bayern minder doorslaggevend.

Voor Hansi Flick was er ook een bijzondere statistiek. De trainer heeft meer prijzen gepakt dan nederlagen geleden. Want tegenover de zes titels staan vijf nederlagen in zijn 68 duels op de bank van Bayern. Het kleine Holstein Kiel is de laatste van de vijf gelukkigen. De club uit de Tweede Bundesliga heeft er voor gezorgd dat Der Rekordmeister in ieder geval dit seizoen de DFP Pokal niet meer kan winnen.

Duitse media spreken mede vanwege deze 'waanzin-statistiek' van Flick logischerwijs over een historische avond. 'De zesde prijs van een uitstekend seizoen, het ultieme op clubniveau. Meer is simpelweg niet mogelijk', schreef het Beierse TZ. 'De Duitse gigant heeft alle competities gewonnen, waaraan het deelnam. Een ongelooflijke prestatie.'

© Pro Shots

BILD wees fijntjes op de succesreeks op dit toernooi. 'Na 1976, 2001 en 2003 pakte Bayern voor de vierde keer ook de wereldbeker. Vier deelnames en altijd wonnen ze de titel.' Kicker was duidelijk over wat het succes had gebracht: 'Met geduld en Pavard kroonde Bayern zich tot wereldkampioen.'

Samenvatting: bekijk hier hoe Bayern geschiedenis schrijft en Barça evenaart
Robert Lewandowski vertelt over zijn gouden tip.
Hansi Flick keek terug op de succesvolle avond in Qatar.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.