De Zerbi wil na vervolg negatieve reeks ander Brighton zien tegen Ajax

Reacties

Brighton & Hove Albion-manager Roberto de Zerbi kon zaterdag leven met het gelijkspel tegen Everton, maar erkent dat zijn ploeg niet in de beste vorm steekt. De Zerbi hoopt een ander Brighton te zien in de Europa League-wedstrijd tegen Ajax.

De Zerbi wil na vervolg negatieve reeks ander Brighton zien tegen Ajax
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Brighton had op Goodison Park liefst tachtig procent balbezit in negentig minuten, maar noteerde slechts twee schoten op het doel van Jordan Pickford. Uiteindelijk hielp een late eigen goal van Ashley Young The Seagulls aan een punt. Everton was op voorsprong gekomen via een vroege treffer van Vitali Mykolenko.

De Zerbi zag Brighton voor de vijfde keer op rij niet winnen in de Premier League. 'Ik kan achteraf leven met een gelijkspel. We speelden goed, maar niet goed genoeg om hier te winnen', zei de Italiaan op de clubsite van Brighton, komende donderdag de tegenstander van Ajax in de Europa League.

'We creëerden te weinig kansen gezien ons veldoverwicht. Onze aanvallen strandden vaak op zo'n twintig meter van het doel. We moeten uiteindelijk vaker op doel gaan schieten', aldus De Zerbi. Brighton bezet na elf wedstrijden de zevende plaats in de Premier League.

'Het is duidelijk dat we op dit moment niet onze allerbeste fase verkeren. We halen niet het niveau van de afgelopen tijd. Met dit soort periodes heb je altijd te maken in het voetbal, ook door blessures. We blijven wel strijdlustig en daar ben ik blij mee en trots op. De focus gaat nu op de wedstrijd in Amsterdam, daar willen we echt gaan winnen. Daar willen we ons niveau weer halen', besluit De Zerbi.

Do 9 nov. 2023

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brighton & Hove Albion
6
4
1
1
10-5
+5
13
2
Olympique Marseille
6
3
2
1
14-10
+4
11
3
Ajax
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
AEK Athens
6
1
1
4
6-12
-6
4
* Actueel tot en met 22 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.