De Zerbi heeft slecht nieuws voor Oranje: Verbruggen moet geduld hebben

Reacties

Bart Verbruggen is op dit moment niet aan de winnende hand in de concurrentiestrijd bij Brighton & Hove Albion. Roberto De Zerbi heeft uitgelegd waarom hij Jason Steele op dit moment vaker de voorkeur geeft.

De Zerbi heeft slecht nieuws voor Oranje: Verbruggen moet geduld hebben
© Pro Shots

De Italiaanse manager van Brighton maakte er vroeg in het seizoen al geen geheim van dat hij regelmatig zou gaan rouleren met zijn keepers. Dat gebeurde ook in de beginperiode. Zo keepte de van Anderlecht overgenomen Verbruggen in vier van de eerste acht wedstrijden van Brighton in dit seizoen. De verhoudingen lijken inmiddels wat te zijn verschoven. In vijf van de laatste zes duels van The Seagulls was de 21-jarige Oranje-international reserve.

In gesprek met The Athletic heeft De Zerbi uitleg gegeven over het vaker kiezen voor Steele: 'Je moet gewoon eerlijk zijn. Bart kan een van de beste keepers van Europa worden, maar Jason begrijpt onze speelwijze op dit moment beter. De beste oplossing is de nieuwe spelers wat tijd geven om onze speelstijl wat beter te leren begrijpen.'

De tacticus voegde toe dat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over het verdelen van de speeltijd. Die verdeling zal aan het einde van het seizoen ook niet per se evenredig zijn, gaf De Zerbi aan. De woorden van De Zerbi zijn slecht nieuws voor Ronald Koeman. De bondscoach van het Nederlands elftal gaf in de voorbije interlandperiode nog de voorkeur aan Verbruggen, die in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk debuteerde en daarna ook tegen Griekenland mocht starten. Koeman liet toen weten erg tevreden te zijn over het spel van de talentvolle goalie.

Bekijk hier al onze video's
Meer B. Verbruggen
Meer over B. Verbruggen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.