De Wit houdt vast aan AZ-doelstelling: 'Genoeg kwaliteit'

Reacties

AZ heeft met de eclatante overwinning op Go Ahead Eagles een kleine crisis bezworen. Middenvelder Dani de Wit houdt geloof in de doelstelling.

De Wit houdt vast aan AZ-doelstelling: 'Genoeg kwaliteit'
© Pro Shots

De tegenvallende resultaten waren aanleiding geweest voor een extra kringgesprek. 'Ook alleen met de spelers hebben we het erover gehad', zegt De Wit. 'Wat er misgaat. En dat moet ook vooral in de kleedkamer blijven. Of er harde woorden zijn gevallen? Jazeker. Je moet op dat soort momenten elkaar wel de waarheid vertellen. En dat is gebeurd.'

Het groepsgesprek had binnen de lijnen effect. Volgens De Wit is het chagrijn na de 5-0 zege van zondag voor even weg, al maakt één zwaluw nog geen zomer. Wel hoopt hij dat het de opmaat is naar meer. 'Zoveel wedstrijden op rij verliezen, dat kan eigenlijk niet', zegt de middenvelder.

Ondanks de matige competitiestart is er bij hem zeker het geloof in een topvier-eindklassering. 'De doelstelling is en blijft de topvier en ik denk ook zeker dat wij dat kunnen halen. Maar dan zullen we het wel moeten laten zien, net als afgelopen zondag. Ik denk dat we genoeg kwaliteit hebben.'

De klinkende overwinning op de promovendus haalde wat druk van de ketel. Tot aan het interlandweekend wachten nog twee tegenstanders: FK Jablonec (donderdag) in de Conference League en SC Cambuur (zondag) in Leeuwarden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.