De waanzinnige sterrenpuzzel van Emery bij PSG

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zich flink geroerd op de transfermarkt met Kylian Mbappé als klap op de vuurpijl. Aan trainer Unai Emery nu om de puzzel passend te krijgen. Vrijdag tegen FC Metz is zijn eerste exercitie na het sluiten van de markt.

De waanzinnige sterrenpuzzel van Emery bij PSG

Gonçalo Guedes werd in januari nog voor dertig miljoen euro naar Paris Saint-Germain gehaald. Grzegorz Krychowiak ging hem een half jaar eerder voor een nog iets hogere transfersom voor. De twee zijn inmiddels op huurbasis vertrokken naar respectievelijk Valencia en West Bromwich Albion. Het is een kwestie van plaatsmaken voor de sterren in de kleedkamer van PSG.

Begin dit kalenderjaar stapte Julian Draxler daar nog als grote aankoop binnen. Zijn situatie tekent hoe snel het kan gaan in Parijs. De 23-jarige Duitser is een van de grote slachtoffers van de komst van Mbappé en Neymar. Het perspectief van Lucas Moura, Javier Pastore, Hatem Ben Arfa en in mindere mate Ángel Di María is er ook niet beter op geworden. Voor laatstgenoemde lonkte een transfer naar Barcelona, maar de vraagprijs van PSG was te hoog voor de Catalanen.

Trainer Emery paste Neymar al in door hem zijn favoriete rol als linksbuiten te geven in zijn 4-3-3-systeem. Met Mbappé, die eerst gehuurd wordt van AS Monaco en daarna voor zo'n 180 miljoen overkomt, heeft de Spaanse coach er nog meer luxe en in zekere zin ook een nieuw probleem bij. Een switch naar een meer aanvallende ploeg ligt voor de hand in het seizoen waarin Emery niet meer wegkomt met slechts het winnen van de Coupe de France en de Coupe de la Ligue.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.