De Vrij leidt ruime Lazio-zege in, Icardi haalt gram

Mede dankzij een treffer van Stefan de Vrij heeft Lazio zaterdag geen steek laten vallen in de Serie A. De Nederlander zorgde voor de belangrijke 3-2 in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Benevento die Lazio met 6-2 won. Bij Internazionale haalde Mauro Icardi zijn gram.

Lazio - Benevento 6-2
Met De Vrij in de basis stuitte Lazio op hekkensluiter Benevento. De underdogstatus van de bezoekers werd in de negende minuut alleen maar groter doordat Christian Puggioni een rode kaart incasseerde. De doelman maakte hands buiten het zestienmetergebied. Niet veel later haalde Ciro Immobile de trekker over voor de 1-0. De aanvaller werd daarmee de eerste Lazio-speler met minimaal 25 goals in een Serie A-jaargang sinds Hernán Crespo (26 treffers) in 2000/01.

De Lazio-fans die rekenden op een eenvoudige middag kwamen - in eerste instantie - bedrogen uit. Grote kansen bleven uit en halverwege de eerste helft zorgde Danilo Cataldi (die zijn opleiding genoot bij Lazio) zelfs voor de 1-1 namens Benevento. Na de hervatting moest Lazio in de achtervolging, want Guilherme liet de 1-2 aantekenen. Felipe Caicedo zorgde ervoor dat deze stand snel van het scorebord verdween. De Ecuadoriaan anticipeerde goed op een slim balletje van Luis Alberto.

Vanzelfsprekend nam Lazio geen genoegen met de 2-2 en het was aan De Vrij te danken dat de thuisploeg halverwege de tweede helft weer de leiding nam. De verdediger, die na dit seizoen vertrekt bij de landskampioen van 2000, was trefzeker met het hoofd. Nog geen drie minuten later was de wedstrijd gespeeld met de 4-2 van Immobile. Lucas Leiva en Alberto (benutte strafschop) namen het slotakkoord voor hun rekening.

Door de overwinning blijft nummer vijf Lazio in de race voor een plek in de Champions League. Hiervoor volstaat een plekje in de topvier. Lazio's achterstand op nummer drie AS Roma bedraagt maar drie punten.

Internazionale - Hellas Verona 3-0
Tussen AS Roma en Lazio in staat Internazionale op de vierde plaats. De Champions League-winnaar van 2010 schudde zaterdag Hellas Verona snel van zich af. Al na 36 seconden lag de bal in het net van de bezoekers. De defensie van Hellas stond slecht gepositioneerd bij een ingooi, waardoor Icardi een zee aan ruimte genoot. Oog in oog met doelman Nicolas bleef Icardi - die werd gepasseerd voor het tweeluik van Argentinië tegen Italië en Spanje - koel.

Mauro Icardi staat dit Serie A-seizoen al op 24 treffers.

Nog voor het kwartier verdubbelde Internazionale de marge. Deze keer liet de Hellas-defensie zich verrassen door een loopactie van Ivan Perisic, die koelbloedig afrondde. Voor zover Internazionale het duel nog niet had beslist, gebeurde dat in de 49ste minuut. Deze keer gleed Icardi de bal bij de tweede paal binnen op aangeven van uitblinker Perisic. Verdere schade bleef Hellas in de vorm van tegengoals bespaard. Wel moest doelman Nicolas in de slotfase inrukken met een rode kaart, waardoor veldspeler Rômulo nog even onder de lat moest staan omdat Hellas door zijn drie wissels was.

Atalanta Bergamo - Udinese 2-0
Met Marten de Roon in de basis en Hans Hateboer die halverwege inviel rekende Atalanta Bergamo af met Udinese. De thuisploeg maakte in de tweede helft het verschil. In de 68ste minuut brak Andrea Petagna de score open, waarna Andrea Masiello een kwartier voor tijd voor de 2-0 zorgde. Door de triomf verstevigde Atalanta de zevende plaats en is het nog goed in de race voor een Europa League-ticket. Bij Udinese maakte Bram Nuytinck de negentig minuten vol.