Enorme misser Strootman komt AS Roma duur te staan

AS Roma heeft puntenverlies geleden in de strijd om Champions League-voetbal. Kevin Strootman had zaterdagmiddag een ongelukkige rol bij het 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Bologna.

Op bezoek bij de middenmoter kenden de Romeinen al een slechte start. Radja Nainggolan viel in de zeventiende minuut al geblesseerd uit, waardoor het afwachten is of de Belg woensdag kan starten in het eerste duel met Barcelona in de kwartfinale van de Champions League. De schade voor Roma nam alleen maar toe. In de achttiende minuut was het voor Bologna raak via Erick Pulgar. De Chileen knalde vanaf twintig meter raak na terugleggen van Federico Di Francesco, de zoon van Roma-coach Eusebio Di Francesco.

Roma zocht de aanval en kreeg ook al snel kansen op de gelijkmaker via onder anderen Stephan El Shaarawy. Doelman Antonio Santurro voorkwam een treffer van de buitenspeler, maar was al geklopt bij de grootste mogelijkheid van de eerste helft. Die was voor Strootman. Na doorkoppen bij een corner had de Nederlander de bal bij de tweede paal voor het intikken. Vanaf een kleine meter werkte hij de bal met zijn rechterbeen tegen het aluminium.

Uitgerekend een minuut nadat Strootman naar de kant was gegaan, kwam de 1-1 er alsnog. Edin Dzeko bracht met een kopbal de stand een kwartier voor tijd in evenwicht. Het lukte de uitploeg vervolgens niet om door te drukken. Daardoor kunnen concurrenten Internazionale en Lazio zaterdagmiddag profiteren van het puntenverlies. De drie ploegen strijden om twee toegangsbewijzen voor de Champions League. Roma heeft als nummer drie van de Serie A nog wel de beste uitgangspositie.