De Vrij en Hoedt houden doel schoon bij winnend Lazio

Lazio heeft op bezoek bij Udinese een eenvoudige zege geboekt: 0-3. Ciro Immobile was met twee treffers belangrijk voor de Romeinen, die door de winst aansluiting houden met de Serie A-subtop.

Lazio begon met een Nederlands duo in het centrum van de verdediging. Naast Stefan de Vrij mocht namelijk Wesley Hoedt weer in de basis beginnen. Ricardo Kishna bleef negentig minuten op de bank bij de ploeg van trainer Simone Inzaghi. Bij de thuisploeg begon ex-NAC'er Stipe Perica in de aanval, terwijl voormalig SC Heerenveen-middenvelder Sven Kums op het middenveld stond.

Een half uur na de aftrap in de Dacia Arena was het Ciro Immobile die de score opende. Sergej Milinkovic-Savic kopte de bal terug na een hoekschop en de Italiaan zette er van dichtbij zijn hoofd tegenaan. Keita Baldé verdubbelde tien minuten na rust de voorsprong voor Lazio door af te ronden na een slim balletje van Felipe Anderson. Immobile kon vervolgens in de 61ste minuut in alle vrijheid zijn tweede binnenschieten.

Lazio hoefde ondanks aandringen van Udinese in de slotfase geen treffers meer te incasseren, waardoor De Vrij zijn tweede clean sheet op rij kon bijschrijven. De ex-Feyenoorder kan zich zo met een goed gevoel melden bij het Nederlands elftal voor de duels met Wit-Rusland (7 oktober) en Frankrijk (10 oktober).

Door de overwinning in Udine heeft Lazio nu dertien punten uit zeven duels. Dat zijn er twee minder dan Juventus. De koploper uit Turijn speelt zondag een uitwedstrijd tegen Empoli (12.30 uur).