De Vijverberg in plaats van Vietnam: Opoku maakt opvallende stap

Reacties

In januari was er nog belangstelling vanuit Vietnam, maar het wordt toch echt De Vijverberg voor Johnatan Opoku. De aanvallende middenvelder heeft na zijn vertrek bij VVV-Venlo getekend voor De Graafschap.

De Vijverberg in plaats van Vietnam: Opoku maakt opvallende stap
© Pro Shots

En dat mag best een opvallende move heten. Niet alleen omdat er begin dit jaar dus nog een exotisch avontuur lonkte voor Opoku, maar ook omdat de dertigjarige Zutphenaar de Eredivisie dus verruilt voor de Keuken Kampioen Divisie. Het is de route die Ralf Seuntjens vorig jaar ook bewandelde, nadat zijn contract in Venlo was ontbonden. De 31-jarige spits heeft nu dan ook bemiddeld in de komst van zijn oude ploeggenoot.

Opoku speelde bij VVV al vier jaar samen met Seuntjens, dat beide spelers in 2015 oppikte. Deze zomer verlengde de aanvallende middenvelder zijn aflopende contract niet, omdat hij graag eens het buitenlands avontuur wilde aangaan. Een overstap naar De Graafschap is verre van dat, want Doetinchem en Zutphen liggen op een half uurtje rijden van elkaar. Voor Opoku betekent dat dus dat hij 'gaat ballen op bekend terrein'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Graafschap is blij dat het hem voor twee jaar heeft vastgelegd, zeker omdat het door de blessure van Jona Vergara en het vertrek van Branco van den Boomen nog een middenvelder nodig had. 'Johnatan heeft ruim 250 wedstrijden (70 goals, red.) in het betaald voetbal in de benen en brengt dus, naast zijn creativiteit en doelgerichtheid, een stuk ervaring mee', aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubwebsite.

Opoku had diverse andere opties, waaronder NAC Breda, maar koos er dus voor om dicht bij huis te blijven. 'De Graafschap is een mooie stap. Ik zat hier vroeger als jongen op de tribune, dus weet wat mij te wachten staat. Vanuit Zutphen is het ook goed te bereizen, ik kreeg daar al regelmatig de vraag wanneer ga je eens naar De Graafschap. Nou gaat het gebeuren, het gevoel is goed', aldus Opoku op de website van zijn nieuwe club.

Versterkingen
Voor De Graafschap, dat na het afgebroken seizoen komend jaar opnieuw voor promotie naar de Eredivisie gaat, is Opoku versterking nummer zeven. Daaronder zaten met Rick Dekker, Elmo Lieftink en Rick Verbeek al drie spelers voor het middenveld, plus keeper Rody de Boer, aanvaller Joey Konings en rechtsback Julian Lelieveld. Met Van den Boomen (Toulouse) en Leeroy Owusu (Willem II) verkocht de club twee sterkhouders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer De Graafschap
Meer over De Graafschap
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.