Van den Boomen voor drie jaar naar Toulouse: 'Geweldige stap'

Reacties

Branco van den Boomen verruilt De Graafschap per direct voor het Franse Toulouse. De 25-jarige middenvelder tekent een contract voor drie jaar bij de club uit de Ligue 2.

Van den Boomen voor drie jaar naar Toulouse: 'Geweldige stap'
© Pro Shots

De transfer van Van den Boomen kwam afgelopen week in een stroomversnelling. De Brabantse middenvelder kende een sterk seizoen bij de Doetinchemse club, waardoor meerdere clubs interesse toonden. Toulouse was het meest slagvaardig en bereid om de gelimiteerde transfersom (naar verluidt 350 duizend euro) in het contract van Van den Boomen op te hoesten.

Van den Boomen is momenteel in Frankrijk, waar hij vandaag gepresenteerd is. 'Toulouse is voor mij een geweldige stap', zegt Van den Boomen verheugd tegen VI. 'Een grote club, met een schitterend stadion. Dat onderschatten mensen in Nederland misschien wel een beetje. Ik zie het ook als een mooie uitdaging om in een groot voetballand als Frankrijk te gaan spelen en te laten zien wat ik kan.'

Van den Boomen wordt in Frankrijk bijgestaan door zijn begeleider Daan Kramp van Forza Sports Group. 'Toulouse is heel ambitieus', legt Kramp uit. 'Een grote club in Frankrijk met een rijke historie. Ze willen terug naar de hoogste divisie en zetten daar met de nieuwe eigenaren en Damien Comolli als technische baas heel gericht op in. Comolli heeft ervaring bij grote clubs als Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur en Fenerbahçe. Voor Branco een hele mooie kans om zich te laten zien.'

Van den Boomen kwam afgelopen seizoen tot negen doelpunten en tien assists in 27 duels voor De Graafschap. Daarvoor kwam de Brabander, die de jeugdopleidingen van Willem II/RKC en Ajax doorliep, uit voor FC Eindhoven, SC Heerenveen en Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.