De vergelijking van Guardiola die Ferguson hem niet in dank zal afnemen

Reacties

Na vier mislukte pogingen staat Pep Guardiola dan eindelijk in de Champions League-finale met Manchester City. Het maakt volgens de Spaanse manager duidelijk dat je ook een beetje geluk nodig hebt om succesvol te zijn in het belangrijkste Europese bekertoernooi.

De vergelijking van Guardiola die Ferguson hem niet in dank zal afnemen
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
PSG
PSG

Het is een stokpaardje van Guardiola, dat hij steevast van stal haalde als hij werd geconfronteerd met het feit dat City de laatste jaren altijd vroegtijdig strandde in het miljardenbal. Nu stootte de tweevoudig winnaar van de Champions League (met Barcelona in 2009 en 2011) wél door tot de eindstrijd en dat leidde ertoe dat hij na afloop bij BT Sport met een opmerkelijke vergelijking kwam.

'Mensen denken dat het makkelijk is om de finale van de Champions League te halen om dat je dat in het verleden hebt bereikt, maar dit is het resultaat van wat we de laatste vier à vijf jaar hebben gedaan', zei Guardiola, die wees op de kopbal van Marquinhos tegen de lat en de niet gegeven penalty aan PSG in de openingsfase. 'Als hij wel wordt gegeven lig je er misschien uit vanwege die kleine details.'

Je hebt ook een beetje geluk nodig voor succes in de Champions League, wilde Guardiola er maar mee zeggen. Als manager van City wees hij op de twee finales die Manchester United won. 'United won een Champions League vanwege een slippertje van Terry, United won in 1999 in de laatste minuut in Camp Nou. Madrid maakte ooit in de 93ste minuut gelijk tegen Atlético Madrid. Deze competitie is zo moeilijk.'

John Terry miste in de Champions League-finale van 2008 de penalty die Chelsea de titel had kunnen bezorgen door een uitglijder. Edwin van der Sar stopte vervolgens ook de penalty van Nicolas Anelka, waardoor Manchester United alsnog de Champions League won.
© Pro Shots
John Terry miste in de Champions League-finale van 2008 de penalty die Chelsea de titel had kunnen bezorgen door een uitglijder. Edwin van der Sar stopte vervolgens ook de penalty van Nicolas Anelka, waardoor Manchester United alsnog de Champions League won.

Ferguson
De verwijzing naar de successen van United is natuurlijk pikant, vooral omdat Sir Alex Ferguson in zijn tijd bij de grote rivaal er alles aan deed om te voorkomen dat City de beste club van Manchester zou worden. 'Not in my lifetime!, zei de Schot daar in 2011 over. Maar de opmars van City blijkt niet te stuiten. The future is blue, schrijft Manchester Evening News na het bereiken van de eerste CL-finale.

Guardiola was ongelooflijk trots op zijn spelers na het bereiken van zijn eerste CL-finale sinds 2011. Daarbij bedankte de manager ook spelers uit het verleden. 'De spelers die hier speelden voordat wij kwamen, Colin Bell en Mike Summerbee. De spelers die de club naar een hoger niveau helpen: Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Sergio Agüero, David Silva. Zonder hen was dit niet mogelijk geweest.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En ook de mensen achter de schermen kregen complimenten van Guardiola, zoals de terreinknechten die het veld in de rust ijsvrij maakten. 'Dat typeert de club. Natuurlijk hebben we veel geld geïnvesteerd, maar de mensen achter de schermen zijn geweldig en we hebben een duidelijke strategie. Dat we in tien jaar vijf keer de Premier League winnen, betekent heel veel.'

Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.