De uitgelekte papieren tirade van Klinsmann: meer pagina's dan punten

Reacties

In Duitsland heeft Bild de hand weten te leggen op een tamelijk bijzonder intern document, waarin de inmiddels vertrokken Hertha-BSC trainer Jürgen Klinsmann iedereen en alles de wind van voren geeft. In een dossier van 22 pagina's vertelt Klinsmann wat er allemaal mis is bij de club uit Berlijn, van de visie tot aan de filosofie en spelers.

De uitgelekte papieren tirade van Klinsmann: meer pagina's dan punten
© Pro Shots

Het document leest weg als een dagboek, opgesteld door Klinsmann sinds zijn aanstelling bij Hertha in november. 'De club heeft totaal geen prestatiecultuur, er wordt alleen gedacht aan transfers en er is absoluut geen charisma binnen het managementteam', is een van de eerste passages in de papieren tirade van Klinsmann.

'Het management moet na jaren van catastrofale missers van Michael Preetz (directeur van Hertha, red.) volledig vervangen worden en wel meteen. Er heerst een liegcultuur, de club heeft de vertrouwensband tussen de spelers en de directie verpest', richtte Klinsmann zijn aandacht op de beleidsbepalers.

Ook de selectie was volgens de inmiddels vertrokken trainer niet op orde. 'De selectie die door Preetz is samengesteld heeft te veel oude en zelfingenomen spelers die op geen enkele manier de strijd tegen degradatie kunnen leveren.' Zelfs de medische staf en het clubkanaal ontkwamen niet aan de mening van Klinsmann. De medische staf zou 'incompetent' zijn en de media van Hertha 'inspiratieloos'.

Het management van Klinsmann heeft de authenticiteit van de documenten bevestigd, maar vraagt zich af hoe een intern document uitgelekt kan zijn. Het ironische voor Klinsmann is dat zijn papieren tirade meer pagina's telde dan het aantal punten dat Hertha onder zijn leiding bij elkaar voetbalde in de Bundesliga. In 22 pagina's legde Klinsmann uit wat er mis was met de club, terwijl er onder hem vijftien punten werden gepakt in tien duels.

Reactie
Vanuit Hertha is inmiddels gereageerd op de publicatie van Bild. Clubpresident Werner Gegenbauer kaatst de bal terug. 'Het ontslag nemen van Klinsmann via Facebook en de livestream die hij gebruikte om zijn besluit te rechtvaardigen zegt alles en heeft geen commentaar nodig. We hebben besloten niet te reageren op de individuele klachten, omdat ze simpelweg fout of totaal niet waar zijn. Eén ding moet duidelijk zijn: we wijzen deze armzalige claims van de hand. We hebben spijt dat we blijkbaar zo verkeerd over hem dachten.'

Werner Gegenbauer, op de foto tweede van links, op de persconferentie na de beslissing van Jürgen Klinsmann om te stoppen als trainer van Hertha BSC.
© Pro Shots
Werner Gegenbauer, op de foto tweede van links, op de persconferentie na de beslissing van Jürgen Klinsmann om te stoppen als trainer van Hertha BSC.
Bekijk hier al onze video's
Meer J. Klinsmann
Meer over J. Klinsmann
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.