De transferplannen van SC Heerenveen: 'Er is een potje beschikbaar'

Reacties

Bij SC Heerenveen zijn gedurende de januarimaand de nodige mutaties te verwachten. Technisch manager Gerry Hamstra verwacht zowel in- als uitgaande transfers bij de Friezen.

De transferplannen van SC Heerenveen: 'Er is een potje beschikbaar'
© Pro Shots

Van één versterking is Heerenveen al verzekerd. Siem de Jong, die onlangs voor anderhalf jaar tekende, komt transfervrij over vanuit de Verenigde Staten en is per 1 januari inzetbaar. Heerenveen ziet hem als aanvallende middenvelder en als stand-in voor topscorer Henk Veerman.

Met het strikken van de ex-speler van onder meer Ajax en PSV is Heerenveen nog niet klaar. ‘We hebben nog wat wensen en er is een potje beschikbaar’, zegt Hamstra. Dat komt doordat het bedrag dat Heerenveen afgelopen zomer voor een vleugelspits had gereserveerd uiteindelijk niet is aangewend. Toptargets Jesper Karlsson en Jens-Petter Hauge vertrokken namelijk naar respectievelijk AZ en AC Milan. Heerenveen startte vervolgens het seizoen met Arjen van der Heide en Mitchell van Bergen op de flanken en huurde Ulysses Llanez (VfL Wolfsburg) voor de breedte.

Hoewel er dus nog een transferpotje is, geeft het salarisbudget minder ruimte. Het spelersbudget is afgelopen zomer naar beneden bijgesteld. Het is daarom wenselijk om de komende periode ook een of twee spelers af te laten vloeien. Een logische kandidaat voor een vertrek is de Zweedse verdediger Andreas Skovgaard, die na een verhuurperiode aan Örebro in principe per 1 januari weer moet aansluiten in Friesland.

Datzelfde geldt voor de bij Tromso IL gestalde spits Runar Espejord, maar Heerenveen verwacht hem langer in Noorwegen te stallen. Hamstra: ‘Toen we Runar afgelopen zomer verhuurden, was het plan dat hij ritme zou opdoen en daarna bij ons voor een nieuwe kans zou gaan. Alleen is hij behoorlijk snel geblesseerd geraakt. Het zou daarom voor iedereen goed zijn als we die verhuurperiode met een half jaar verlengen, zodat Runar in de zomer alsnog met ritme kan aanpikken.’ De gesprekken met Tromso zijn inmiddels in volle gang.

Druk in de weer
De transfermarkt gaat pas over ruim twee weken open, maar Hamstra geeft aan al druk in de weer te zijn. ‘We zijn momenteel al wat zaken aan het voorbereiden, zodat we vóór eind december al het een en ander kunnen afronden of slechts nog op een knop hoeven te drukken.’

Een tweede keeper staat al langer op het wensenlijstje. Daarnaast hoopt Hamstra op nog één of twee versterkingen. ‘Wat daarnaast heel prettig zou zijn, is als het ons lukt om in de komende window alvast voor te sorteren op te verwachten gebeurtenissen tijdens de komende zomer.’ Dus wil Heerenveen het liefst komende maand al de opvolger van Joey Veerman, aan wie opnieuw getrokken zal worden, vastleggen? ‘Zonder op specifieke spelers in te gaan, is dat wel de richting waarin we denken en werken.’

Aangezien de selectie van Heerenveen momenteel vijf huurlingen bevat, zijn er richting de nabije toekomst de nodige vacatures te vervullen.Op de huurlingen na, bevat de selectie van Heerenveen slechts één aflopend contract. Hamstra hoopt de verbintenis van rechtsback Sherel Floranus open te breken. ‘We zijn al een tijdje met elkaar in gesprek.’

Heerenveen staat momenteel zevende op de ranglijst. Voor de winterstop spelen de Friezen nog tegen Vitesse, Heracles Almelo en Feyenoord.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
7
FC Groningen
34
14
8
12
40-37
+3
50
8
Sparta Rotterdam
34
13
8
13
49-48
+1
47
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.