De transferklapper die Ten Hag zo graag had gezien

Reacties

In de vorige transferperiode legde Ajax Antony, Mohammed Kudus, Davy Klaassen, Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg vast. Hoewel coach Erik ten Hag daar zeker tevreden mee is, denkt hij nog wel eens terug aan die ene klapper die de Amsterdammers bijna hadden gemaakt.

De transferklapper die Ten Hag zo graag had gezien
© Pro Shots
Dit artikel is een fragment uit VI 1. Wil je de hele editie in handen hebben? Bestellen kan hier!

In een uitgebreid interview in de eerste VI van 2021 kijkt de Ajax-coach vooruit naar de cruciale januarimaand vol toppers. Toch kijkt hij ook achterom, naar de turbulente eerste seizoenshelft en de vorige transferperiode.

Pratend over in- en uitgaande transfers laait al snel het enthousiasme van de Ajax-coach op. Waarom? De naam Pierre-Emile Højbjerg valt. Ajax was ó zo dicht bij het vastleggen van de 25-jarige middenvelder, die inmiddels wekelijks geroemd wordt door niemand minder dan Tottenham Hotspur-manager José Mourinho.

'Hem had ik er heel graag bij willen hebben. Daar waren we echt zo dichtbij', zo begint Ten Hag de reconstructie. 'We hebben meerdere keren met hem gesproken. Die jongen had ons elftal echt sterker gemaakt. Financieel waren we er wel uitgekomen, denk ik. Hij kon ook naar andere clubs, maar wilde naar Ajax komen. Maar toen kwam Tottenham voor hem en trokken we alsnog aan het kortste eind.'

Højbjerg vertrok op jonge leeftijd uit Denemarken. Bayern nam het talent in 2012 op zeventienjarige leeftijd over van Brøndby IF. Bij de Duitse grootmacht slaagde hij er vervolgens niet in om door te breken en kwam op huurbasis uit voor FC Augsburg en Schalke 04, voordat hij in 2016 de overstap maakte naar Southampton. Tussen 2013 en 2015 was Ten Hag ook in dienst bij Der Rekordmeister, waar hij als coach van het tweede elftal ook met Højbjerg samenwerkte.

Bij Southampton groeide Højbjerg uit tot aanvoerder, maar wilde hij zijn verbintenis niet verlengen. Hij moest daardoor vertrekken. Spurs, en niet Ajax, plukte hem voor een bedrag tussen de zestien en zeventien miljoen euro weg. Inmiddels is hij een vaste pion in het raamwerk van The Special One en miste hij in de Premier League nog geen minuut.

Lees in de nieuwste VI en op VI PRO het hele interview met Ajax-coach Erik ten Hag. 'Concurrentie? Het gaat erom welke kwaliteit wij leveren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.