De statistiek die de ongekende blijdschap van Pep verklaart

Reacties

Manchester City heeft zaterdagmiddag een van zijn beste wedstrijden ooit onder leiding van Pep Guardiola gespeeld. Dat is de overtuiging van de manager, die uitlegde waarom hij het optreden bij de 0-1 zege op AFC Bournemouth zo knap vindt.

De statistiek die de ongekende blijdschap van Pep verklaart

Een blik op de statistieken versterkte het gevoel dat iedere kijker zaterdagmiddag kreeg. Manchester City kwam geen moment in de problemen en was extreem dominant. Zó dominant dat de bezoekers 82 procent balbezit hadden en 23 doelpogingen lieten noteren. Maar nog indrukwekkender: AFC Bournemouth had niet één doelpoging, waarmee de ploeg van Eddie Howe door de mannen van Guardiola in een bijzonder rijtje is geplaatst.

In de Premier League-historie kwam het maar vier keer voor dat een team geen enkele doelpoging liet noteren. West Bromwich Albion was in 2004 de eerste tegen Manchester City, Blackburn Rovers was totaal gevaarloos tegen Tottenham Hotspur in 2012 en vorig jaar lukte het Swansea City zelfs tegen Huddersfield Town niet om tot een doelpoging te komen. AFC Bournemouth sloot dus als vierde ploeg aan in dat rijtje.

Guardiola liet bij de BBC weten enorm onder de indruk te zijn van zijn spelers: 'Mensen moeten begrijpen hoe lastig het is om aan te vallen tegen elf spelers die enkel verdedigen. Ik wil mijn spelers bedanken, want ze zijn absoluut fantastisch. We eisen allemaal veel van ze, zonder ze tijd te geven mentaal uit te rusten. Daarom is dit zo bijzonder. Wat er ook gebeurt dit seizoen, ze verdienen mijn bewondering.'

De City-manager zag tot zijn schrik Kevin De Bruyne opnieuw uitvallen. Guardiola bevestigde dat de onfortuinlijke Belg een hamstringblessure heeft opgelopen. De problemen bij de ook gewisselde John Stones waren minder groot. De Engelsman werd vooral uit voorzorg naar de kant gehaald, legde zijn coach uit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.